Salti un teatrāli jeb kā Harijs un Megana atkalredzējās ar karaļnama ģimeni (2)

Pēdējā karaliskā pienākuma izpilde...
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/EPA/Scanpix

Sadraudzības dienas dievkalpojums Vestminsteras abatijā ir viens no ikgadējiem pasākumiem, kad vienkopus sapulcējas visa britu karaliskā ģimene. Šogad atmosfēra bija pavisam citāda, jo šī bija pirmā atkalredzēšanās pēc Saseksas hercogu paziņošanas par atteikšanās no karaliskajiem pienākumiem... 

Saseksas hercogiem Sadraudzības dienas dievkalpojums Vestminsteras abatijā bija pēdējā publiskā  karaliskās ģimenes oficiālā pienākuma izpilde pirms aiziešanas no monarhu oficiālajiem pienākumiem. Oficiāli tā beidzas 31. martā.

Šoreiz Saseksas hercogi abatijā ienāca pirms Kembridžas hercogiem un apsēdās sev norādītajās sēdvietās. Pagājušā gadā viņi ienāca kopā ar visu karaļnama ģimeni.

Starp citu, šī ir pirmā abu brāļu un viņu sievu tikšanās pēc Harija paziņojuma par aiziešanu no karalisko pienākumu izpildes, kas notika pirms diviem mēnešiem.

Kad abatijā ieradās princis Viljams un Ketrīna, viņi atņēma Saseksas hercogu sveicienu oficiāli un bez smaida, turpinot sarunāties ar Veseksas hercogu Endrjū. 

Foto: kadrs no video
Foto: EPA/Scanpix

Sēdvietas abatijā tiek izkārtotas pēc monarha pēctecības rindas. Līdzās Elizabetei II sēž princis Čārlzs un hercogiene Kamilla. Līdzās Kornvolas hercogiem - princis Viljams ar Ketrīnu, kurš ir trešais rindā uz troni. Tā kā princis Harijs bija sestais rindā uz troni (aiz Viljama seko viņa trīs atvases - princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss), tad Saseksas hercogu sēdvieta ir aiz karalienes Elizabetes II. 

Foto: EPA/Scanpix

Lai gan princis Harija ir atteicies turpmāk pildīt visus karaliskos pienākumus, karalienes vēlme bija šajā dievkalpojumā saglabāt šo klasisko sēdvietu izkārtojumu. 

Zīmīgi, ka līdzās Saseksas hercogiem bija nosēdināts karalienes dēls, princis Endrjū, kurš 2019. gadā tika atstādināts no karaliskajiem pienākumiem. Tam par iemeslu bija viņa draudzība ar pedofilijā apsūdzēto amerikāņu miljardieri Džefriju Epsteinu.

Foto: kadrs no video
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu