Kāpēc vajadzīgs sejas toniks jeb 7 zelta lietas, kuras jāzina katrai dāmai par sejas attīrīšanu

“Dāmu skolas” ABC
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: jānis škapars tvnet

Pienāk laiks, kad katra no mums sāk aktīvāk sekot līdzi savas sejas ādas pareizai kopšanai un attīrīšanai, kas arī ir ilgtermiņa ieguldījums veselīgam ādas skaistumam. Uzzini, kas ir tas svarīgākais, kas jāzina katrai par sejas ādas pareizu attīrīšanu!

Devāmies uz “Drogas” Dāmu skolu, kur papildinājām savas zināšanas par ādas kopšanu, tās nostiprinot arī praktiski.

Par sejas kopšanu Dāmu skolas dalībnieces izglītoja kosmetoloģes Ketija Karlsone un Kristīne Lela.

Foto: jānis škapars tvnet

Lūk, septiņi zelta padomi, ko iemācījāmies un noteikti diendienā iesakām ievērot arī jums!

1. Lielākais ienaidnieks var būt ūdens!

Sejas ādu kosmetologi iesaka attīrīt ar divām vates plāksnītēm, kuras saslapinātas remdenā ūdenī. Ūdens nedrīkst būt par karstu, jo tas ļoti sausina sejas ādu, kas ir lielākais no grēkiem. 

2. Tīrīt, ievērojot Langera līnijas!

  • Sākam kustību no zoda un velkam līdz ausu ļipiņām.
  • Tālāk no mutes kaktiņiem līdz ausu vidus skriemelim.
  • Notīrām degunu un tad uz auss augšējo punktu.
  • Virzāmies augšā pa deguna malām uz pieri un no tās virzienā uz leju - deniņiem.
  • Visu sejas ovālu tīrām uz augšu, bet pieri virzienā uz leju.
  • Ap acīm āda ir ļoti plāna, tāpēc tur ļoti maigi veicam apļveida kustības virzienā no deguna pa uzacu līnijām uz augšu uz deniņu pusi un tad no acs ārējā kaktiņa uz iekšējo.

Ievērojot šīs masāžas līnijas, uzlabojas asinsrite un nostiprinās sejas muskuļi. Ādas attīrīšanas laikā ieteicams ādu uz vaigiem un pieres nedaudz papliķēt ar pirkstu galiem. 

Foto: jānis škapars tvnet

3. Tev ir jāzina savam ādas tipam piemērotākais attīrīšanas līdzeklis!

Biežāk sastopamie attīrošie sejas līdzekļi:

  • Attīroša želeja – kombinētai, taukainai un problemātiskai ādai;
  • Attīrošās putas – normālai ādai;
  • Pieniņš – jutīgai, sausai ādai;
  • Attīrošās salvetes – jutīgai, sausai ādai;
  • Micelārais ūdens – piemērots visiem ādas tipiem, lai attīrītu ādu no dekoratīvās kosmētikas.

Piemērs, kāpēc tas ir svarīgi!

Attīrošie līdzekļi pārsvarā satur alkoholu un ir sausinoši. Taukainas ādas īpašniecei šķiet, ka ādu vajag sausināt, lai tiktu vaļa no pumpām, bet ko viņa panāk? Dehidratētu ādu! Viņai ir it kā taukainas ādas tips, bet vienlaikus ādai trūkst mitruma. Tāpēc viņai jābūt vēl uzmanīgākai, lai līdzeklis ir dziļi un intensīvi mitrinošs, neaizsprosto poras un ļauj ādai attīrīties maigā veidā.

4. Maldīgais priekšstats par micelāro ūdeni.

Micelārais ūdens visbiežāk tiek lietots ar domu, ka tas atsvaidzina ādu. Pirmreizējā sajūta ir patīkama, bet tas ir apmāns! Pēc micelārā ūdens lietošanas dekoratīvās kosmētikas noņemšanai uz sejas paliek micellas, kuras obligāti vajag nomazgāt, jo tās ļoti sausina sejas ādu.

Pat ja rakstīts - nevajag nomazgāt, labs kosmetologs to vienmēr ieteiks!

Foto: jānis škapars tvnet

5. Pirmais SOS signāls – velkoša sajūta!

Svarīgi ir piemeklēt produktus, kas nerada ādai diskomfortu. Zīme, ka kaut kas nav labi, ir velkoša un sausinoša sajūta. Savelkoša sajūta pēc ādas attīrīšanas nozīmē - dehidrēta āda!

Foto: jānis škapars tvnet

6. Skrubis. Vienai labs, citai uzmanīgi!

Skrubji ir dažādi – vairāk un mazāk abrazīvi. Raga slānis veidojas visiem, bet ar skrubi varam noberzt vecās ādas kārtiņu, atvieglojot sev nākamā produkta uzklāšanu. Skrubis ir masējošs - uzlabojas asins cirkulācija un šūnas saņem papildu skābekli. Tāpēc krēms vai maska iesūksies dziļāk ādā un darbosies efektīvāk. Atceries, ka skrubis jālieto maigi un ar mitriem pirkstu galiņiem. Tomēr ne visi var lietot skrubi. To nedrīkst lietot jutīgas ādas īpašnieki, tie, kuriem ir akne, izsitumi ar strutām, jo tos var pārnest tālāk.

7. Kad "nelietderīgais toniks" top par neatņemamu sastāvdaļu ādas kopšanā!

Nereti toniku ierindojam nelietderīgo produktu rindā, tomēr kosmetologi pret šo mītu skaļi iebilst. Āda pēc jebkuras attīrīšanas ir jātonizē. Kāpēc? Kad attīrām sejas ādu ar pieniņu vai putām, bojājas dabīgais pH līmenis, kuru vajag atjaunot, tonizējot ādu. Attīrošo produktu sastāvā ir ziepes, kas šo pH līmeni agresīvi jauc.

Ziepes rada uz ādas barjeru, kurai cauri netiek mitrinošais krēms vai sejas maska. Tāpēc nāk talkā toniks, kas notīra ādai ziepju nogulsnes.  Mēs atjaunojam pH līmeni un arī mitrinām.

Foto: jānis škapars tvnet

Piemērs, kāpēc tas ir svarīgi!

Dāma aktīvi lieto attīrošās sejas putas, bet nelieto toniku. Viņas ikrīta paradums ir no rīta seju noziest ar putām, noskalot ar ūdeni, tad paskatīties spogulī un atlikušās putas noslaucīt ar dvieli. Tā ziepju nogulsnes paliek uz sejas! Varam salīdzināt ar ziepju trauciņu, kurā stāv ziepes. Ja pāris dienas to nenomazgājam, tas jau apaudzis ar glumu kārtu. Tāpat ir ar sejas ādu, ko netonizējam.

Foto: jānis škapars tvnet
Foto: jānis škapars tvnet

Kas ir "Dāmu skola"?

"Dāmu skolu" daiļā dzimuma pārstāvēm "Drogas" dāvina jau vairākus gadus, lai klātienē tiktos ar savām klientēm, izzinot viņu vēlmes, lutinot ar sabiedrībā zināmu personību iedvesmas lekcijām, dažādu jomu speciālistu padomiem, iespēju uz vietas izmēģināt jaunākos produktus un apgūt iemaņas sievietēm ikdienā aktuālās jomās – ādas un matu kopšanā, matu krāsošanā, dekoratīvās kosmētikas lietošanā, apģērba un modes aktuālākajās tendencēs utt.

Tas ir vakars, ko veltīt tikai sev, apvienojot patīkamo ar lietderīgo, - izrauties no rutīnas rata, baudīt burvīgu gaisotni, gardu vīnu un izsmalcinātas uzkodas, iegūt jaunus draugus, saņemt vērtīgas dāvanas un gūt patiešām noderīgus padomus no iedvesmojošiem lektoriem un zinošiem ekspertiem.

Ja par patiesi noderīgām skaistuma un veselības lietām vēlies izglītoties arī klātienē, piesakies nākamajām "Dāmu skolu" lekcijām!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu