"Luminor" piešķīrusi €510 000 aizdevumu pārvietojamo tualešu uzņēmumam "Toi Toi Latvija"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Īriss Sviklis / LETA

"Luminor" piešķīrusi 510 000 eiro aizdevumu pārvietojamo tualešu uzņēmumam SIA "Toi Toi Latvija", aģentūrai LETA pavēstīja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Viņa norādīja, ka "Toi Toi Latvija" ar saņemto aizdevumu paplašinājusi specializēto autoparku, kā arī atjaunojusi pamatlīdzekļu bāzi, lai būtu pilnībā sagatavots jaunajai sezonai.

"Tuvojoties aktīvajai sezonai, uzņēmumam "Toi Toi Latvija" bija būtiski atjaunot un papildināt savu pamatlīdzekļu bāzi, kurā ietilpst gan konteineri, gan tualetes un žogi, kā arī nepieciešams aizvietot amortizēto transporta parka daļu," klāstīja Kronberga. 

Viņa arī atzīmēja, ka pamatlīdzekļu bāzes papildināšanai tika piešķirts ilgtermiņa kredīts 220 000 eiro apmērā, piesaistot "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") garantiju, savukārt līzinga limits 290 000 eiro apmērā piešķirts, lai uzņēmums varētu iegādāties specializētos transportlīdzekļus - asenizācijas auto. 

"Mēs turpinām investēt uzņēmuma inventārā un autoparkā. Pateicoties "Luminor" un "Altum" sadarbībai, "Toi Toi Latvija" saņēma finansējumu mazvērtīgā inventāra iegādei, kas savukārt ļāva mums atbrīvot līdzekļus, kurus novirzījām uz uzņēmumam aktuālām tēmām - darbinieku izaugsmei, inovācijām un pakalpojuma spektra paplašināšanai," minēja "Toi Toi Latvija" valdes locekle Anastasija Kargina. 

Savukārt "Altum" valdes locekle Inese Zīle norādīja, ka valsts atbalsta finanšu instrumentus arvien aktīvāk izmanto pakalpojumu sfērā strādājoši uzņēmumi, tostarp informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas, medicīnas, un citu pakalpojumu sniedzēji.

Jau vēstīts, ka 2018.gadā "Toi Toi Latvija" strādāja ar 2,717 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 3,2 reizes un bija 66 132 eiro.

Kompānija reģistrēta 2004.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 313 031 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēta kompānija "Toi-Toi Lietuva", kuras patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Kiura Mindaugs (Kiura Mindaugas).

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. 

Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone". "Blackstone" iegādājusies 60% "Luminor Bank" akciju. Vienlaikus "Blackstone" un "Nordea" noslēgušas papildu vienošanos par "Nordea" piederošo 20% "Luminor Bank" akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu