19. gadsimta dzīvnieku skeletu ilustrācijas. Autori no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Public Domain

Brīnišķīgās ilustrācijas ir daļa no pētījumu kopuma, ko zem nosaukuma “Die vergleichende Osteologie” (Salīdzinošā osteoloģija) radīja un savāca baltvācu biologs Heincs Kristians Panders (1794–1865) un itāļu izcelsmes vācu dabaszinātnieks un mākslinieks Eduards Jozefs d’Altons (1772–1840).

Dažādo dzīvnieku sugu pārstāvju ilustrāciju jeb drīzāk skiču vidū ir arī ziloņi, nīlzirgi, hiēnas, polārlāči, žirafes, kamieļi, dzeloņcūkas un sarkanās vāveres, kā arī izmirušais megatērijs un gigantiskais sliņķis.

Visi dzīvnieku skeleti ir attēloti iekšā dzīvnieka dzīvajā siluetā. Dažās ilustrācijās attēloti atsevišķi dzīvnieku galvaskausi un citi kauli.

ILUSTRĀCIJAS: 19. GADSIMTA DZĪVNIEKU SKELETI:

Ilustrāciju autors Jozefs d’Altons dzīvoja Latvijas teritorijā un bija Prūsijas Mākslas akadēmijas un Bonnas Universitātes mākslas vēstures profesors. Viens no viņa studentiem bija Kārlis Markss, vēstīts vietnē "Public Domain Review".

Arī Panders dzīvoja Latvijas teritorijā un bija Sanktpēterburgas Zinātņu akadēmijas loceklis un zinātnē ir pazīstams ar saviem daudzajiem Baltijas reģiona fosiliju pētījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu