Tirdzniecības centrā "Alfa" vairāki pakalpojumu sniedzēji uz nenoteiktu laiku pārtrauc darbu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centra "Alfa" jaunās ēkas atklāšanas pasākums.
Tirdzniecības centra "Alfa" jaunās ēkas atklāšanas pasākums. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Līdz ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, tirdzniecības centrā "Alfa" uz nenoteiktu laiku darbu pārtrauc vairāki veikali un pakalpojumu sniedzēji, informēja Norvēģijas uzņēmuma "Linstow", kura meitaskompānija SIA "Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols" un "Origo", pārstāve Ilze Aizsila.

Viņa informēja, ka no svētdienas darbu uz nenoteiktu laiku pārtrauc sporta klubs "MyFitness", spēļu tirgotājs "Brain Games", mobilo sakaru operatora "Tele2" klientu apkalpošanas centrs, kinoteātris "Cinamon" un bērnu atpūtas zona "Adventures’ Zone". 

Savukārt darba laiku saīsina ēdināšanas uzņēmumi "Lido" un "Vairāk saules", strādājot katru dienu no plkst.11 līdz plkst.20, picērija "Čili pica" - katru dienu no plkst.10 līdz plkst.22, kā arī "SEB banka" klientu apkalpošanas centrs strādās tikai darbadienās no plkst.10 līdz 18. 

No pirmdienas, 16.marta, darba laiks mainīts arī restorānam "Gan Bei", kas būs atvērts katru dienu no plkst.11 līdz plkst.22.

Lai gan "Alfas" darba laiks patlaban nav mainīts, Aizsila aicina iedzīvotājus sekot aktuālajai informācijai par izmaiņām konkrētu veikalu un pakalpojumu sniedzēju darbībā. Viņa piebilda, ka tirdzniecības centrs turpina sekot līdzi situācijai valstī, valdības paziņojumiem un rīkojumiem.

Viņa uzsvēra, ka "Alfa" ievēro visus piesardzības noteikumus, valdības un vietējo varas iestāžu sniegtās vadlīnijas, kā arī Pasaules Veselības organizācijas (PVO) norādījumus par vīrusa izplatības ierobežošanu, lai izmaiņu gadījumā varētu nekavējoties ieviest nepieciešamos piesardzības pasākumus un informētu par tiem. 

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, sporta, izklaides, kultūras un citām atpūtas vietām darbu beigt līdz plkst.23.

Neatkarīgi no apmeklētāju skaita ir arī aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēmusi lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu