Arodbiedrība sašutusi par valdības nespēju rast €60 miljonus veselības aprūpes darbinieku atalgojumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž sašutumu par to, ka valdība ir atradusi miljardu eiro, lai sniegtu atbalstu komersantiem, bet joprojām nevar atrast 60 miljonus, lai izpildītu likumā noteiktās saistības pret veselības aprūpes darbiniekiem, aģentūru LETA informēja organizācijā.

LVSADA ieskatā tas ļaujot secināt, ka līdzšinējā politiķu taisnošanās par prettiesisko attieksmi pret mediķiem tāpēc, ka valstij nav naudas, ir bijuši "kārtējie meli".

"Baisā patiesība ir tāda, ka šai valdībai un Saeimai veselības aprūpe pat pandēmijas draudu ēnā nav prioritāte," kritizēja asociācijā.

Pirms divām nedēļām LVSADA lūdza Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sniegt informāciju par to, ko valdība gada laikā ir paveikusi, lai uzlabotu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku piekļuvi pie viņiem pašiem vajadzīgajiem veselības aprūpes pakalpojumiem. Tomēr atbildes joprojām neesot, kas LVSADA ieskatā liecinot par "valdības neizprotami nevērīgo attieksmi pret nepieciešamību stiprināt NMPD kapacitāti ārkārtas situācijā".

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris atgādināja, ka iepriekšējās finanšu krīzes apstākļos neatliekamā medicīniskā palīdzība nesabruka, pateicoties nevis valsts atbalstam, bet gan mediķu pašaizliedzībai. "Arī šodien pandēmiskās krīzes apstākļos mūsu mediķi izdarīs visu, kas ir viņu spēkos, taču jāatceras, ka šie spēki nav bezgalīgi," uzsvēra Keris.

LVSADA aicina ikvienu ārkārtas situācijā saglabāt mieru, rīkoties tā, lai lieki neapdraudētu nedz sevi, nedz arī apkārtējos un izturēties ar sapratni pret pārslodzi, kādai ir pakļauti veselības aprūpes darbinieki.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu