Asociācija izstrādājusi rekomendācijas tirgotāju rīcībai ārkārtas situācijas laikā (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) izstrādājusi rekomendācijas tirgotāju rīcībai, kas svarīgas visai sabiedrībai. LTA aicina medijus izplatīt šo informāciju, uzsverot sociālās distancēšanās nepieciešamību.

Šobrīd ir noteikti trīs galvenie uzdevumi: rūpes par darbiniekiem un viņu veselību; klientu nodrošināšana ar pirmās nepieciešamības precēm un pārtikas drošība.

Tieši tādēļ LTA aicina tirgotājus informēt pircējus par drošības un uzvedības pasākumiem tirdzniecības vietās: neapmeklēt veikalu “pīķa stundās”; samazināt tiešu kontaktu ar citiem cilvēkiem; nesarokoties un neapskauties; ievērot distanci no citiem cilvēkiem (vēlams ap diviem metriem).

Tāpat pircējiem vēlams “neapskatīt” produktus ar tausti, ņemt rokā tikai to, ko pirks; ievērot elementāru roku higiēnu, iepērkoties dezinficēt rokas vai izmantot cimdus.

Tirgotājiem nepieciešams ieviest izmaiņas pārdošanas organizēšanā: pārtraukt akcijas; iesaiņot nefasēto pārtiku; izvietot pie ieejas dezinfekcijas līdzekļus un vienreizējos cimdus; administratīvajiem darbiniekiem palīdzēt  pārdošanā; noteikt karantīnu darbiniekiem, kas atgriezušies no apdraudētajām valstīm; pēc iespējas ieviest attālināto darbu. Tāpat pārdevējiem jābūt nodrošinātiem ar roku dezinfekcijas līdzekli un viņiem nepieciešams atgādināt par neskaršanos sejai ar nemazgātām rokām.

Tirgotājiem jārūpējas par darbinieku imunitāti, nodrošinot bezmaksas ingveru, citronu un medu; jānodrošina darba vietas ar termometru darbinieku veselības stāvokļa kontrolēšanai, ja rodas kādas aizdomas; naudu un norēķinu kartes nenodot no rokas rokās, izmantot norēķinu vietu un pēc iespējas iezīmēt pircēju rindas gaidīšanas vietas (līdzīgi, kā tas ir finanšu iestādēs), norādot distanci starp cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu