Apdrošinātāji aicina klientus izvēlēties attālinātos pakalpojumus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Latvijas Apdrošinātāju asociācija (LAA) aicina klientus maksimāli ievērot piesardzības pasākumus koronavīrusa izraisītās ārkārtas situācijas laikā un apdrošināšanas pakalpojumu saņemšanai izmantot attālinātās iespējas - apdrošinātāju mājaslapas, mobilās lietotnes, e-pastu un telefona saziņu.

Kā liecina LAA pērnā gada nogalē veiktās klientu aptaujas rezultāti, Latvijas apdrošinātāju klienti tam ir gatavi, jo 90% gadījumu izvēlētos attālinātu līguma noslēgšanu.

Apdrošinātāji ārkārtas situācijas laikā aicina klientus neierasties klātienē apdrošināšanas sabiedrību filiālēs, bet gan izmantot digitālus saziņas rīkus, jo apdrošinātāju mājaslapās ir pieejami visi pakalpojumi - gan jaunu līgumu noslēgšana, gan apdrošināšanas gadījumu pieteikšana. Virkne apdrošinātāju klientiem piedāvā arī mobilās lietotnes ar plašu funkcionalitāti, kā arī vienmēr ir iespējama e-pastu un telefoniska saziņa ar klientu konsultantiem.

Ērtu un saprotamu attālināto pakalpojumu sniegšana ilgākā laika periodā ir bijusi apdrošinātāju stratēģiskais mērķis, tādēļ jau 90% Latvijas iedzīvotāju dod priekšroku attālinātai apdrošināšanas līguma noslēgšanai. 65% no aptaujātajiem izvēlas līgumu slēgšanu apdrošināšanas sabiedrību mājaslapās, bet 25% aptaujāto dod priekšroku e-pasta saziņai par līgumu, liecina LAA aptaujas dati.

Tomēr joprojām 34% iedzīvotāju izvēlētos slēgt līgumus klātienē apdrošināšanas birojā un vēl 21% labprāt izmanto apdrošināšanas aģenta vai brokera pakalpojumus. LAA aicina šos klientus izmantot iespēju un izmēģināt attālināto pakalpojumu saņemšanas iespēju.

LAA aicina klientus ļoti rūpīgi iepazīties ar valdības noteiktajiem ierobežojumiem un karantīnas ieteikumiem un pragmatiski izvērtēt nepieciešamību ierasties klātienē apdrošināšanas sabiedrībā. Ja tas neatliekami nepieciešams, aicinām par konkrētiem apdrošinātāju darba laikiem un pakalpojumu saņemšanas iespējām interesēties pie saviem apdrošinātājiem, kā arī ievērot nepieciešamos piesardzības pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu