Lauku atbalsta dienests nepiemēros klientiem sankcijas par saistību neizpildi Covid-19 kontekstā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzarts lauks pavasarī.
Uzarts lauks pavasarī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lauku atbalsta dienests (LAD) izvērtēs klientu projektu īstenošanas termiņu pagarināšanu un nepiemēros sankcijas par saistību neizpildi, ņemot vērā ārkārtas situāciju saistībā ar Covid-19, pastāstīja LAD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža.

Viņa piebilda - ja dienesta klienti pēc situācijas izvērtēšanas secinās, ka nebūs iespējams sasniegt izvirzītos mērķus, veikt nepieciešamās iegādes vai īstenot citas aktivitātes, par to jāinformē dienestu, rakstot iesniegumu ar pamatojumu par radušos situāciju. "Katru gadījumu dienests izskatīs un izvērtēs individuāli, lai rastu labāko risinājumu mūsu klientiem," uzsvēra Ilgaža.

Komentējot to, kā norit dienesta līdz šā gada 14.aprīlim pārtrauktā klientu apkalpošanu klātienē, tostarp konsultācijas sniedzot attālināti, viņa norādīja, ka LAD līdz šim nav novērojis problēmas. Klienti zvana un konsultējas pa tālruni, un problēmas nav bijušas. Tāpat klienti labprāt izmanto arī iespēju uzdot jautājumus dienesta virtuālajai asistentei, meklē informāciju mājaslapā. 

Taujāta, vai ir bijuši mēģinājumi dienesta pakalpojumus saņemt klātienē, viņa atbildēja, ka šādi gadījumi vismaz Rīgas klientu centrā nav novēroti. "Klientus klātienē neapkalpojam, visur klientu centru durvis ir aizvērtas un uzlikti skaidri redzami paziņojumi," viņa sacīja.

TVNET jau vēstīja, ka LAD līdz šā gada 14.aprīlim ārkārtējās situācijas dēļ ir pārtraucis klientu apkalpošanu klātienē. Vienlaikus dienests atļāvis klientu reģistrācijas veidlapas vai veidlapas par izmaiņām klientu datos iesniegt portālā latvija.lv, autentificējoties ar interneta bankas pieejām, kas līdz šim nebija iespējams. Konsultācijas par neskaidrajiem jautājumiem klienti var saņemt attālināti.

Tāpat LAD ir atcēlis visus ieplānotos publiskos pasākumus - seminārus, konsultācijas un konferences.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu