Lielie tirgotāji apliecinājuši higiēnas preču rezervju pietiekamību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Apzinot pirmās nepieciešamības higiēnas preču krājumus lielo tirgotāju un izplatītāju noliktavās, tirgotāji apliecinājuši, ka šo preču krājumi gan veikalos, gan noliktavās ir būtiski lielāki nekā parasti, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministrija piebilda, ka jau šobrīd šo preču krājumi atbilst vairāku mēnešu vidējam Latvijas patēriņam, līdz ar to nav pamata bažām, ka esošie satiksmes traucējumi Eiropā būtiski ietekmēs šo preču pieejamību Latvijas veikalos.

"Ministrija pastāvīgā dialogā ar tirgotājiem saņēmusi informāciju, ka tirgotāji pat pirms šī uzdevuma saņemšanas ir izveidojuši pirmās nepieciešamības preču krājumus ar rezervi. Pastiprināti EM uzrauga situāciju tirgū attiecībā uz higiēnas preču - ziepju, mitro salvešu, autiņbiksīšu, zobu pastu, zobu birstu, papīra dvieļu, tualetes papīra un higiēnas preču sievietēm, pietiekamību," klāstīja EM.

Vienlaikus komersanti ir informēti, ka tiklīdz kāda no precēm sasniedz zemu līmeni, nekavējoši tiek iesniegta informācija EM, lai sniegtu maksimālo atbalstu un veicinātu preču pietiekamību valstī. 

Ministrija dialogā ar esošajiem un potenciālajiem ražotājiem meklē iespēju paplašināt dezinfekcijas līdzekļu un sejas aizsargmasku ražošanas jaudas, lai tās nodrošinātu gan Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju vajadzībām, gan veselības aprūpes iestāžu vajadzībām. 

Šajā ziņā aktīvas sarunas norit ar vairākiem uzņēmumiem, piemēram, "Latvijas balzams", "Spodrība", "Rīgas farmaceitiskā rūpnīca" un citiem. Savukārt sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti aktīvi tiek strādāts pie jautājuma par jauna sejas aizsargmasku ražošanas risinājuma izstrādes Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu