#būsimvienoti ⟩ TVNET mediju grupa aicina palīdzēt līdzcilvēkiem (1)

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī Latviju pagaidām šā gadsimta nopietnākais cilvēces pārbaudījums - ciparu mērglis Covid-19 ir saudzējis, neesam šajā epidēmijā zaudējuši desmitiem, simtiem iedzīvotāju, koronavīrusa inficēto skaits diemžēl katru dienu tikai pieaug. Tāpēc TVNET mediju grupa atkārtoti aicina visus ievērot piesardzību, distancēšanos, vienlaicīgi saglabājot možu garu, un sāk sociāli atbildīgu kampaņu "Būsim vienoti!". 

Tās mērķis palīdzēt līdzcilvēkiem - gan draugiem un paziņām, gan senioriem - visiem, kuru ikdienu ir izmainījusi negantā epidēmija, kā arī izglītot, informēt, aicināt uz socializēšanos neklātienē un mazināt vientulības izjūtu šajā izaicinājumu pilnajā pašizolācijas un karantīnas laikā. #būsimvienoti.

Ķīna, Itālija, Spānija... valstis, kuras no šā vīrusa cietušas visvairāk, mums pārējiem priekšā ir nolikušas tādu kā instrukciju, rīcības karti. Mēs skaidri redzam, kādas potenciāli var būt sekas vienam nešpetnam vīrusam, kas paralizē ciematus, pilsētas un pat valstis, atstāj cilvēkus izolācijā, bez legālām iespējām pašiem aiziet uz veikalu, nerunājot jau nemaz par kādiem izklaides pasākumiem. Arī psiholoģiski šis laiks nav viegls, īpaši vientuļiem senioriem, kuriem noderētu kāds uzmundrinošs vārds. Vienlaikus redzam, ka eiropiešu, īpaši itāliešu gars nav salauzts un tie, kas palikuši mājās, vienojas kopīgās dziesmās uz savu namu balkoniem

Ceram, ka Latvijā, pateicoties pietiekami apņēmīgai valdības rīcībai, salīdzinoši nelielajam iedzīvotāju skaitam, līdz totālai karantīnai situācija neeskalēsies un Purvciema iedzīvotājiem nenāksies vienoties ikvakara koncertos no savu hruščovku lodžijām, taču varam droši prognozēt, ka tuvākajās nedēļās to cilvēku skaits, kas būs spiesti palikt pašizolācijā, spiesti palikt mājās vieni, tikai augs. 

Tāpēc TVNET mediju grupa aicina cilvēkus būt iejūtīgiem, empātiskiem, aicina nepagriezt muguru tiem, kas nonākuši grūtībās. 

Ja jūsu rīcībā ir informācija par kādu kaimiņu, kurš nesen atgriezies no ārzemēm un kavē laiku lepnā pašizolācijā, painteresējieties, vai nav nepieciešama palīdzība. Vai nav vajadzīgs kaut kas no veikala? Vai nevajag palīdzēt izvest pastaigā suni vai iznest atkritumu maisu?

TVNET: Kā parūpēties par karantīnā iestrēgušajiem mājdzīvniekiem.

Jāpiebilst, ka šobrīd daudzi ēdināšanas uzņēmumi, pārtikas, dzērienu ražotāji savus pakalpojumus piedāvā ar piegādi uz mājām - vai tā būtu pica vai alus, izvēles iespējas ir plašas. Tas arī ir lielisks veids, kā palīdzēt grūtībās nonākušajiem uzņēmējiem. 

TVNET: Kā palīdzēt tiem, kas atrodas pašizolācijā vai karantīnā.

#būsimvienoti
#būsimvienoti Foto: TVNET

Aicinām arī neizmirst par senioriem, kuri šajā epidēmijas laikā ir visneaizsargātākā sabiedrības grupa. Statistika diemžēl ir nepielūdzama, nāves gadījumi galvenokārt konstatēti tieši vecāka gadu gājuma cilvēku vidū. Tāpēc aicinām sniegt emocionālu un psiholoģisku atbalstu gan saviem vecākiem un vecvecākiem, gan citiem sirmgalvjiem. Vientulības, pamestības sajūta šajā laikā par sevi atgādina īpaši uzstājīgi - atrasties četrās sienās ar trauksmainām ziņām TV un radio daudziem var būt liels psiholoģisks izaicinājums. 

Vienlaikus TVNET mediju grupa - TVNET.lv, rusTVNET, Apollo.lv, Spoki.lv, Receptes.lv - šajā sarežģītajā laikā, līdzīgi kā citi mediji, strādā pastiprinātā režīmā, gan informējot, gan izglītojot. Esam pieņēmuši lēmumu, ka darba pienākumus veiksim attālināti.

Ja vēlies redzēt, kā mūsu darbinieki tiek galā ar darbiem attālināti, lasi TVNET paliek mājās rakstus.

TVNET mediju grupas valdes locekle Zane Bārtniece
TVNET mediju grupas valdes locekle Zane Bārtniece Foto: Jānis Škapars/TVNET

Esam priecīgi, ka arī citiem mājās sēdētājiem, lasot ziņas, noder kāds praktisks padoms, kā īsināt laiku, kā jēgpilni pavadīt to kopā ar ģimeni, kādas grāmatas izlasīt, filmas noskatīties un ar ko eksperimentēt virtuvē. Dažādus ieteikumus un idejas, kā pārziemot šo laiku, esam apkopojuši rakstu blokā ar tēmturi #paliecmājās

Būsim vienoti šajā laikā! Palīdzēsim viens otram! Sarunāsimies viens ar otru!

Lūk, dažas idejas kā kopīgi pavadīt laiku:

- Kopīga tiešsaistes pusdienu gatavošana

- Tiešsaistes ballīte

- Grāmatu lasījumi tiešsaistē

- Kopīga muzicēšana vai dziedāšana

TVNET: Labākās aplikācijas virtuālajai saziņai ar draugiem un ģimeni.

Foto: TVNET

Mēs ticam, ka jau pavisam drīz dzīve atgriezīsies ierastajās sliedēs, viss, kas mums jādara, - ir jārīkojas atbildīgi un solidāri.

Aicinām sociālajos tīklos lietot tēmturus #paliecmājās un #būsimvienoti un dalīties ar savu pieredzi, savām idejām, jo, kā reiz teica dižais Rainis: "Ir katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu