"SEB bankas" klienti turpmāk varēs veikt maksājumus mobilajā aplikācijā arī citu banku klientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

"SEB bankas" klienti turpmāk varēs veikt maksājumus mobilajā aplikācijā arī citu banku klientiem, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

"SEB bankā" norādīja, ka līdz ar bankas pievienošanos Latvijas Bankas izstrādātajam un uzturētajam Zibsaišu reģistram no piektdienas bankas klientiem pieejama ērtāka maksājumu veikšana mobilajās ierīcēs.

Tostarp, zinot saņēmēja telefona numuru, "SEB bankas" klienti var veikt naudas pārskaitījumu ne vien SEB mobilās aplikācijas lietotājiem, bet arī klientiem no citām bankām, kuras pievienojušās Zibsaišu reģistram. Šobrīd šādas ir banka "Citadele" un "SEB banka".

"SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars norādīja, ka jau vairākus gadus bankas klientiem, kuri izmanto SEB mobilo aplikāciju, bija iespēja veikt naudas pārskaitījumu bankas ietvaros draugiem vai paziņām, izmantojot tālruņa numuru. Savukārt līdz ar bankas pievienošanos Zibsaišu reģistram klientiem būtiski paplašināsies uz tālruni veicamo pārskaitījumu saņēmēju loks, jo tiklīdz jebkura cita banka pievienosies šim reģistram, bankas klienti varēs veikt pārskaitījumu ne tikai "SEB bankas", bet arī citu banku klientiem.

"Tas nozīmē, ka klientiem vairs nevajadzēs zināt, pierakstīt un ievadīt maksājuma saņēmēja konta numuru, bet atliks vienkārši atrast nepieciešamo cilvēku savos kontaktos, lai veiktu pārskaitījumu," pauda Škapars.

Lai izmantotu jauno pakalpojumu, "SEB bankas" klientiem nepieciešams aktivizēt uzstādījumus bankas mobilajā aplikācijā. Apraksts, kā pieslēgt maksājumus uz tālruņa numuru SEB mobilajā lietotnē, pieejams bankas mājaslapā.

""SEB bankas" pievienošanās Zibsaišu reģistram ir būtisks solis inovatīvo maksājumu pakalpojumu attīstībā un plašā pieejamībā Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem," atzīmēja Latvijas Bankas inovatīvo maksājumu pakalpojumu attīstības vadītājs Harijs Ozols.

Viņš norādīja, ka zibmaksājumi, kurus Latvija kā pirmā eirozonā iedarbināja 2017.gada augustā, un Zibsaišu reģistrs, kuru Latvijas Banka izstrādāja un uztur kopš 2019.gada vasaras, nodrošina ne tikai sabiedrībai labākus, ērtākus, ātrākus un drošākus pakalpojumus, bet kalpo arī kā pamats inovatīvu maksājumu pakalpojumu tālākai attīstībai. Izmantojot Latvijas Bankas nodrošināto infrastruktūru, fintech, e-komercijas, tirdzniecības, pakalpojumu sniegšanas un citu nozaru uzņēmēji gūst iespēju attīstīt jaunus, klientiem ērti izmantojamus pakalpojumus. Ieguvējas ir arī bankas, kas tādējādi var uzlabot un papildināt pakalpojumu klāstu klientiem.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu