Zebra iesaka, kā šajā sarežģītajā laikā pārvietoties drošāk

Ņem vērā, arī nomājot auto
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šobrīd, kad valsts mērogā noteikti līdz šim nepiedzīvoti ierobežojumi un jāņem vērā nedzirdēti ieteikumi, ja jānokļūst tālāk par mājas pagalmu, ir svarīgi ieklausīties raidījuma Zebra padomos, kā droši pārvietoties.

Kā norāda raidījuma vadītājs Pauls Timrots, līdz šim visur tika skandināts, ka sabiedriskais transports ir tas, uz ko mums jātiecas, ja gribam labāku pilsētu un tīrāku gaisu tajā. Šajā situācijā, kad aiz katra stūra uzglūn koronavīruss SARS CoV-2, braukšana sabiedriskajā transportā gan nebūs tā labākā ideja, jo cilvēki stāv blakus viens otram un no potenciālā vīrusa nēsātāja nav kur sprukt.

Tad kādi ir risinājumi, kamēr "gaiss nav tīrs"? Paulam Timrotam ir vairāki noderīgi ieteikumi: 

1. Iet plānoto attālumu kājām.

2. Tā kā tuvojas pavasaris, varbūt var braukt ar riteni.

3. Kam rocība lielāka, varbūt var atgriezties pie personīgā auto; vismaz, kamēr apkārt klejo vīruss.

Bez tā pēdējā laikā diezgan izplatīts un iecienīts pārvietošanās veids ir, izmantojot koplietošanās transport, kas var būt gan elektriskais skrejritenis, gan arī automašīna. 

Izvēloties šādus pārvietošanās līdzekļus, gan būtu vēlams atcerēties, ka nekad nevari zināt, kāds cilvēks to izmantojis pirms tam. Varbūt viņš pie stūres klepojis, šķaudījis, bļaustījies. Tāpēc, pirms braukt ar šādu transportlīdzekli, Zebra iesaka rūpīgi apsvērt nepieciešamību, kā arī parūpēties par aizsardzību, kaut vai paņemot līdzi cimdus, un pēc tam kārtīgi dezinficēt rokas un "nebāzt pirkstus mutē". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu