Lielbritānijā iedzīvotāji rada neparastu sistēmu, kā paziņot par koronavīrusa brīvām mājām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Šajā laikā vairums no mums baidās pieskarties pat durvju rokturiem, jo nav zināms, vai tos neklāj vīrusa patogēni. Lai nomierinātu apkārtējos, daži Lielbritānijas iedzīvotāji ir radījuši neparastu sistēmu, kā paziņot par koronavīrusa situāciju mājoklī. 

Ziemeļjorkšīras iedzīvotāji ir radījuši neparastu luksofora sistēmu, kas ļauj citiem noprast par koronavīrusa situāciju mājoklī. Respektīvi, cilvēki māju logos izliek krāsainas lapiņas, kas citiem signalizē, vai mājā atrodas kāds saslimušais, karantīnā sēdošais, vai mājinieki ir veseli. Ja visi mājas iedzīvotāji ir veseli, cilvēki izliek zaļu papīra lapu pie loga, ziņo britu tabloīds "The Sun".

Karantīnā esošie cilvēki izliek dzeltenas vai oranžas lapas. Savukārt, ja mājoklī ir kāds saslimušais, logā tiek ielikta sarkana lapa, kas citiem signalizē par nepieciešamību uzmanīties. Ja mājā ir vairāki dzīvokļi vai koplietošanas telpas, attiecīgās iestādes vai paši saimnieki un apsaimniekotāji ir informēti un veic atbilstošu koplietošanas telpu dezinfekciju.  

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu