Tiešsaistē prezentēs Turības Biznesa indeksu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Biznesa augstskola "Turība".
Biznesa augstskola "Turība". Foto: Zane Bitere/LETA

24. martā plkst. 12.00 tiešsaistē tiks prezentēts Turības Biznesa indekss - pētījums, kas atspoguļo dažādu nozaru, lielumu, reģionu, vietējā un ārvalstu kapitāla uzņēmumu vadītāju un uzņēmēju viedokli par uzņēmējdarbības vidi Latvijā un dažādiem to ietekmējošiem faktoriem.

Turības biznesa indekss ir tapis sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS un atspoguļo uzņēmēju viedokli par institucionālajiem un informatīvajiem faktoriem (valdības, pašvaldību darbību), tiesiskās vides faktoriem (likumdošanas stabilitāti, tiesiskās vides vērtējumu); sociālajiem, kultūras un demogrāfijas faktoriem (darbaspēka pieejamību), monetārajiem faktoriem (finanšu pieejamību), tehnoloģiskajiem un infrastruktūras faktoriem (sakaru un interneta nodrošinājumu, zinātniski tehniskiem resursiem, vietējā un starptautiskā transporta nodrošinājumu u.c.), fiskālajiem faktoriem (nodokļu apjomu) un citiem faktoriem (godīgu konkurenci, uzņēmējdarbības uzsākšanas un izbeigšanas procesu u.c.).

Prezentējot pētījumu, eksperti sniegts arī nākotnes prognozes, skaidrojot, kuri uzņēmējdarbības vidi ietekmējošie faktori piedzīvos būtiskākās izmaiņas ārkārtas situācijās ietekmē, bet kuri – varētu saglabāties bez būtiskām izmaiņām. Pētījumā piedalījās 750 uzņēmēji un uzņēmumu vadītāji. Turības Biznesa indekss tika prezentēts arī 2018. un 2019. gadā.

Turības biznesa indekss veidots ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības vides un nozares izglītības ciešāku sasaisti, identificēt uzņēmējdarbības vides būtiskākās problēmas un lielākās priekšrocības un veicināt topošo uzņēmēju padziļinātāku interesi par to. Pasākuma laikā tiks prezentēti būtiskākie pētījuma rezultāti, bet diskusijas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumu – bizness virza zinātni vai zinātne – biznesu?

Indeksa prezentācija notiks 24. martā plkst. 12.00. Pētījuma prezentācijā piedalīsies Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, Biznesa augstskolas Turība rektors Aldis Baumanis un asociētā profesore Zane Driņķe

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu