TVNET aicina: ⟩ Būsim vienoti un paliksim mājās! Ziņu redaktore Lauma Lazdiņa

Lauma Lazdiņa
, Ziņu redaktore / žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars

Covid-19 pandēmija ir pārņēmusi pasauli, un Latvija nav izņēmums. Kopš 12. marta mūsu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un iedzīvotāji tiek lūgti palikt mājās. Tomēr dzīve ar to neapstājas. Portāls TVNET piedāvā ielūkoties savu žurnālistu brīvā laika plānos šajā trauksmainajā periodā.

1. Došos pastaigās ar suni

Ikdienā strādāju gan ar nacionālajām, gan ārvalstu ziņām, un darba maiņas, it īpaši šajā laikā, kad pasauli skārusi Covid-19 pandēmija, ir ārkārtīgi intensīvas. Ir sevišķi būtiski, lai Latvijas sabiedrībai arī šajā sarežģītajā laikā būtu pieejama daudzpusīga un aktuāla informācija. 

Lai pēc spraigas darba dienas izvēdinātu galvu, došos garās pastaigās ar suni. Izvēlēsimies vietas, kas nav cilvēku pilnas, jo šobrīd ir īpaši būtiski būt atbildīgiem kā pret sevi, tā līdzcilvēkiem!

2. Lasīšu grāmatas

Pieļauju, ka daudziem no mums uz palodzes, plauktā vai uz naktsskapīša sakrājusies grāmatu kaudze, ko tā vien gribas izlasīt. Es šajā ziņā neesmu izņēmums – viena no grāmatām, ko visvairāk alkstu izlasīt, ir vācu rakstnieka Normana Olera veikums "Totālais skurbums. Narkotikas Trešajā Reihā". The Guardian par šo grāmatu izteicies: "Pārsteidzošs skatījums, kas maina to, ko mēs līdz šim esam zinājuši par Otro pasaules karu." Intriģējoši!

3. Pētīšu dzimtas vēsturi

Dažādi interneta resursi, piemēram, ciltskoki.lv un raduraksti.lv, piedāvā iespēju pētīt savas dzimtas vēsturi un saknes. Pasu arhīvos iespējams atrast un apskatīt vairāku tūkstošu Latvijas iedzīvotāju fotogrāfijas, un starp tām man izdevies atrast radiniekus, par kuru eksistenci līdz šim nebiju pat nojautusi. Dzimtas vēstures pētīšana ir ārkārtīgi aizraujoša nodarbe, un, ja nepieciešama palīdzība baznīcas grāmatu ierakstu izburtošanā, to var lūgt "Facebook" domubiedru grupā "Dzimtas detektīvs".

4. Skatīšos teātra izrādes

Kamēr Dailes teātrim ir liegta iespēja demonstrēt izrādes uz skatuvēm, tas man un daudziem citiem teātra mīļotājiem par prieku atvēris digitālo izrāžu arhīvu, piedāvājot noskatīties desmit iestudējumus, tostarp "Oņeginu" un "Aiju pēc Jaunsudrabiņa". "Oņeginu" esmu noskatījusies pat divreiz – Kārļa Lāča mūzika, Mārtiņa Vilkārša scenogrāfija un lieliskā aktieru ansambļa sniegums ir apbrīnas vērts! 

5. Izmēzīšu no dzīvokļa visu lieko

Gadu gaitā cilvēks mēdz apaugt ar dažādiem krāmiem, kas, lai gan ikdienā netiek praktiski lietoti, tomēr plauktos un skapjos nīkst, gaidīdami to brīdi, kad "gan jau kādreiz noderēs". Esmu apņēmusies no tiem reizi par visām reizēm atbrīvoties un brīvo telpu nepiepildīt ar jauniem niekiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu