Itālijā ar droniem sekos, vai tiek ievērota sociālā distancēšanās (2)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Itālijas pašvaldību policijai dota atļauja izmantot dronus, lai novērotu, vai iedzīvotāji Covid-19 laikā nepārkāpj sociālās distancēšanās noteikumus, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Itālijas Civilās aviācijas aģentūra (ENAC) pirmdien atļāva policijai izmantot dronus līdz 3.aprīlim, kad beidzas pagaidām noteiktais ceļošanas aizlieguma termiņš.

Dronus ļauts izmantot blīvi apdzīvotās vietās.

Taču pastāvēs zināmi ierobežojumi - dronus nedrīkstēs lidināt lidostu tuvumā, kā arī nedrīkstēs izmantot dronus, kas smagāki par 25 kilogramiem.

Vairāku pilsētu mēri un politiķi publicējuši dusmīgus ierakstus sociālajos tīklos, kas veltīti tiem iedzīvotājiem, kuri neievēro valstī noteiktos pārvietošanās ierobežojumus.

"Ja kāds man mēģinās iestāstīt, ka atteikšanās no ierastā skrējiena ir dramatiska problēma, es viņus aizvedīšu paskatīties, kas notiek slimnīcās," sacīja Emīlijas-Romanjas reģiona prezidents Stefano Bonačīni.

Atsevišķos Itālijas reģionos, piemēram, Emīlijā-Romanjā un Lombardijā, jau likti lietā droni un citas ierīces, lai nodrošinātu karantīnas noteikumu ievērošanu.

Itālijas Iekšlietu ministrija ziņo, ka līdz svētdienai bija fiksēti tūkstošiem pārkāpumu. Ziņots par vairāk nekā 92 000 indivīdu un 2000 uzņēmumu, kuri pārkāpuši noteikumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu