"Latvijas balzams" palielinājis dezinfekcijas līdzekļa ražošanas jaudu līdz 20 tonnām dienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams" lielā pieprasījuma dēļ palielinājis dezinfekcijas līdzekļa ražošanas jaudu līdz 20 tonnām dienā, kas ir 3,3 reizes vairāk, nekā sākotnēji bija plānots, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Latvijas balzama" pārstāvji norādīja, ka sākotnēji kompānija plānoja dienā saražot sešas tonnas dezinfekcijas līdzekļa "Virudes", bet, ņemot vērā lielo pieprasījumu, ražošanas jauda palielināta līdz 20 tonnām dienā. 

Pēc "Latvijas balzamā" minētā, interesi par roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļa "Virudes" iegādi izrāda valsts iestādes, veselības iestādes, pārtikas ražotāji, sanitāro līdzekļu izplatītāji un telpu dezinfekciju veicoši uzņēmumi, kā arī tirdzniecības ķēdes. 

Kompānijā informēja, ka pirmajā ražošanas kārtā "Latvijas balzams" ir paredzējis saražot 200 tonnu roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļa. 

"Šobrīd pieprasījums vērtējams aptuveni 130 tonnu apmērā. Dezinfekcijas līdzekļa ražošanas sākšanas posmā pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums, tādēļ tiek pārdalīti jau pieejamās produkcijas apmēri, lai dezinfekcijas līdzekli spētu nodrošināt kā privātpersonām, tā juridiskām personām," pauda alkoholisko dzērienu izplatīšanas uzņēmuma "Amber Distribution Latvia", kas tāpat kā "Latvijas balzams" ietilpst "Amber Beverage Group Holding", vadītājs Pāvels Fiļipovs.

Viņš informēja, ka turpmāk roku un virsmu dezinfekcijas līdzeklis būs pieejams "Latvijas balzams veikalu" tirdzniecības tīklā. Tāpat to varēs iegādāties veikalu tīkla mājaslapā. 

Vienlaikus viņš brīdināja, ka ne visos veikalos "Latvijas  balzama" ražotais dezinfekcijas līdzeklis būs pieejams no agra rīta, taču tā pieejamība "Latvijas balzams veikalu" tīklā tiks nodrošināta pakāpeniski šīs nedēļas laikā, turklāt krājumi tiks arī regulāri papildināti.

Tāpat kompānijā informēja, ka nedēļas sākumā jaunais roku un virsmu dezinfekcijas līdzeklis "Virudes" tiks piegādāts vairākiem tirdzniecības tīkliem, piemēram, "Rimi", "Maxima" un "Euroaptieka", kuri to plāno izmantot iekšējām vajadzībām, rūpējoties par iepirkšanos higiēniski drošās tirdzniecības telpās.

LETA jau ziņoja, ka dezinfekcijas līdzeklis izstrādāts vadoties pēc Pasaules Veselības organizācijas ieteiktās receptūras, lai risinātu jautājumu par nepietiekamu dezinfekcijas līdzekļu pieejamību valstī. Dezinfekcijas līdzeklis sākotnēji būs pieejams četru litru tilpumā, ko pēcāk iespējams pārliet ērtākas lietošanas tvertnēs.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kopš 2015.gada uzņēmums ir daļa no "Amber Beverage Group".

Savukārt "Amber Distribution Latvia" ir viens no vadošajiem vīnu un stipro alkoholisko dzērienu izplatītājiem Latvijā. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam holdingam "Amber Beverage Group", bet tā patiesais labuma guvējs ir Jurijs Šeflers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu