Video parādīti koronavīrusa pacienta plaušu bojājumi īsi pēc saslimšanas (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Publicēts video, kurā parādītas vīrieša plaušas, kurš vēl tikai dažas dienas iepriekš nejuta nekādus “Covid-19" simptomus. 

Džordža Vašingtona Universitātes slimnīcas ASV ķirurgs Kīts Mortmans izdevumam “CNN” atklāja, ka pacients ir inficējies ar jauno koronavīrusu un viņa plaušas nefunkcionē kā pieklājas. Slimnīca tagad publicējusi 3D video, kurā vērojams, kas notiek pacienta plaušās. 

Video uzskatāmi parāda nopietnos plaušu bojājumus citādā ziņā relatīvi veselam 59 gadus vecam vīrietim. Kopš vīrieša stāvoklis kļuva nopietns, viņam nepieciešams plaušu ventilators, lai varētu normāli elpot. Tiesa, ar to nepietiek. Viņam nepieciešama vēl viena ierīce, kas palīdz apgādāt asinis ar skābekli.

“Šis nav 70 vai 80 gadu vecs diabētiķis ar sliktu imūnsistēmu. Izņemot paaugstinātu asinsspiedienu, viņam nekas cits nekaitēja," komentēja Mortmans. 

Dzeltenā krāsā atzīmētās vietas video ir inficētās un iekaisušās plaušu daļas. Kad plaušas saskaras ar vīrusa infekciju, tās sāk norobežot vīrusu no pārējām daļām. Plaušu uzņēmumos ir redzams, ka šājā gadījumā bojājumi nav lokalizēti vienā vietā, bet gan sedz lielu plaušu daļu. Tas parāda, cik strauji un agresīvi šī infekcija var izplatīties pat gados jaunākos pacientos.   

Pagaidām pacients ir kritiskā stāvoklī. 

“Diemžēl vajadzīgs ilgs laiks, lai atkoptos no tāda apmēra plaušu bojājumiem," piebilda Mortmans. 

Koronavīruss ir respiratorais vīruss, kas sākumā nonāk gļotu membrānās, bet pēc tam plaušās. Iekaisums ir organisma cīņa ar šo vīrusu, un dzeltenās vietas plaušās ir šīs cīņas norises vietas. Iekaisums neļauj plaušām apgādāt asinis ar skābekli un aizvākt no tām oglekļa dioksīdu. Rezultātā rodas elpas trūkums. Plaušu bojājumi dažiem cilvēkiem var būt neatgriezeniski. 

“Es vēlos, lai cilvēki šo redz un saprot, ko vīruss var izdarīt. Cilvēkiem tas ir jāuztver ļoti nopietni,” teica Mortmans. 

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu