Covid-19: Nīderlande no Ķīnas saņēmusi defektīvas sejas maskas, Spānija - testus (22)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlande atsaukusi 600 000 no Ķīnas importētu sejas masku, kas izrādījušās defektīvas, savukāt Spānija pagājušonedēļ paziņoja par 640 000 Covid-19 testu atgriešanu, jo tie tikai 30% gadījumu uzrādījuši pareizu rezultātu, ziņo "Euronews".

Nīderlandes valdība 21.martā no Ķīnas saņēma 1,3 miljonus sejas masku, no kurām daļa tika izdalīta mediķiem. Taču Nīderlandes Veselības ministrija "saņēma signālu, ka šā sūtījuma kvalitāte neatbilst standartiem", teikts medijiem izsūtītajā paziņojumā.

"Otrā pārbaude apstiprināja, ka sejas maskas neatbilst kvalitātes standartiem. Pieņemts lēmums pārtraukt šī sūtījuma izmantošanu," informē Nīderlandes valdība.

Maskām bija KN95 sertifikāts, tātad tām jāspēj izfiltrēt 95% gaisā esošo daļiņu.

Nīderlandes sabiedriskā televīzija NOS ziņo, ka atsauktas kopumā 600 000 sejas masku. Visi turpmākie aizsarglīdzekļu sūtījumi tiks pakļauti papildu pārbaudēm.

Nīderlandē pagaidām apstiprināti 9800 saslimšanas gadījumi un 632 nāves gadījumi no Covid-19.

Spānija saņem nederīgus testus

Nīderlande nav vienīgā valsts, kura Covid-19 pandēmijas laikā saņēmusi defektīvu medicīnisko aprīkojumu no Ķīnas. Spānija ceturtdien paziņoja, ka atgriezīs ražotājam 640 000 ātrās noteikšanas Covid-19 testus, ko tā iepirka no Ķīnas uzņēmuma. Pārbaudēs noskaidrojās, ka testu precizitāte ir tikai 30%.

Testiem bija CE marķējums, kas liecina par atbilstību Eiropas standartiem. Tomēr Ķīnas vēstniecība Spānijā norādīja, ka testu ražotājam "Shenzen Bioeasy Biotechnology" Ķīnā neesot medicīnas preču izplatīšanas licences.

Spānija ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pēc Itālijas.

Turcijas Veselības ministrs piektdien atklāja, ka no Ķīnas uzņēmuma pasūtītie testi neatbilstot efektivitātes standartiem, tāpēc Turcija esot nolēmusi pasūtīt Covid-19 testus no citas ķīniešu kompānijas.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu