"Pašizolācijas vietā sarīkoja ballīti." Slimnīcā nogādāta repatriante 4 promiļu reibumā (75)

CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19.
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļas nogalē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā nogādāta sieviete, kas uz Latviju repatriējusies ar vienu no pēdējiem reisiem. Svētdien sieviete pašizolācijas vietā ar draugiem sarīkojusi ballīti, smagi piedzērusies, bezsamaņā atrasta kāpņutelpā un nogādāta slimnīcā, vēsta Panorāma.

Ārsti nav zinājuši, ka sieviete, kas slimnīcā nogādāta četru promiļu reibumā, bijusi Covid-19 skartajā valstī un nesen no turienes atgriezusies.

Šī informācija nākusi klajā vien vēlāk, kad sieviete atjēgusies no reibuma. Covid-19 analīzes sievietei gan bijušas negatīvas, taču ārsti uzsver - sievietei bija jāievēro pašizolācija. 

"Tā ir absolūta bezatbildība, kas var rezultēties ar veselības aprūpes krahu," notikušo raksturo ārsts Aleksejs Višņakovs.

Citā gadījumā pie kādas kundzes, kas slimo ar plaušu vēzi, ciemos bija ieradies mazdēls, kurš nesen atgriezies no ārzemēm un vecmāmiņu inficējis ar Covid-19 ar vienu buču.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā diennaktī veikti 502 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 29 cilvēkiem.

Latvijā kopā veikti 14313 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 376 personām, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu