"Latvijas balzams" produkta lielā pieprasījuma dēļ atkārtoti palielinājis dezinfekcijas līdzekļa ražošanas jaudu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams" produkta lielā pieprasījuma dēļ atkārtoti palielinājis dezinfekcijas līdzekļa ražošanas jaudu, aģentūrai LETA pastāstīja "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

"Latvijas balzams" turpina ražot roku un virsmu dezinfekcijas līdzekli "Virudes", katru dienu, arī brīvdienās, saražojot no 20 līdz pat 30 tonnām dezinfektanta. "Produkta lielā pieprasījuma dēļ ražošanas jauda ir atkārtoti palielināta. Sākotnēji bijām plānojuši saražot sešas tonnas dienā, tādēļ tiešām varam teikt, ka esam darījuši visu, lai nodrošinātu šo produktu tirgū nepieciešamajā daudzumā," viņš sacīja.

Pēc Geidāna teiktā, regulāri apjomīgas kravas mašīnas ar neskaitāmām paletēm ar pieprasīto dezinfekcijas līdzekli "Virudes" dodas uz izplatītāja "Amber Distribution Latvia" noliktavām, kur pēc rūpīgas krājumu pārdalīšanas produkcija tiek nodota lietošanā patērētājiem.

Alkoholisko dzērienu izplatīšanas uzņēmuma "Amber Distribution Latvia", kas tāpat kā "Latvijas balzams" ietilpst holdingā "Amber Beverage Group", vadītājs Pāvels Fiļipovs pastāstīja, ka interesi par "Latvijas balzama" ražoto roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļa "Virudes" iegādi ir izrādījušas valsts iestādes, veselības iestādes, pārtikas ražotāji, sanitāro līdzekļu izplatītāji un telpu dezinfekciju veicoši uzņēmumi, tirdzniecības ķēdes. Primāri roku un dezinfekcijas līdzekli piešķir veselības iestāžu vajadzībām un "Latvijas balzama" veikalu tirdzniecības tīklam.

"Mūsu pusē ir jāveic ļoti nepateicīgs darbs - pārdalīt šobrīd pieejamos dezinfekcijas līdzekļa apjomus, nolemjot, kuriem piegādāt produktu agrāk, kuriem plānotajā apjomā, un kuriem samazināt "Virudes" kanniņu skaitu līdz nākamajai piegādei. Tas ir ļoti grūti, bet mēs darām visu, lai būtu pēc iespējas vairāk apmierinātu klientu. Līdz ar ražošanas jaudas palielināšanu paredzam, ka drīz dezinfektanta deficīts beigsies un varēsim īstenot piegādes pilnā apjomā," sacīja Fiļipovs.

Specializēto dzērienu veikalu ķēdes "Latvijas balzams veikali", kas ietilpst "Amber Beverage Group", direktore Olesja Saveļjeva aģentūrai LETA atzina, ka "Virudes" patlaban nav pieejams iegādei internetā. "Pieprasījums bija tik liels, ka mums bija jāiepauzē tiešsaistes tirdzniecība, lai mēs spētu nodrošināt dezinfekcijas līdzekļus visos "Latvijas balzams veikalos", kas svarīgi - arī reģionos. Dezinfekcijas līdzekļa nogādāšana uz "Latvijas balzams veikali" tirdzniecības vietām mums ir primāra," viņa sacīja.

Pēc Saveļjevas teiktā, veikalu tīkla komanda nepārtraukti strādā pie sistēmas izveides, kas ļaus pasūtīt arī internetā. Viņa aicināja pirms došanās uz kādu no veikaliem sazināties ar to telefoniski un noskaidrot, vai dezinfekcijas līdzeklis ir pieejams, saudzējot veselību. Kontaktinformācija ir pieejama mājaslapā www.lbveikali.lv.

Saveļjeva pauda cerību, ka līdz ar alkohola ražotāja "Latvijas balzams" ražotnes jaudas palielināšanu roku un virsmu dezinfekcijas līdzeklis "Virudes" veikalos būs pieejams pietiekamā apjomā, lai nodrošinātu visu pircēju vajadzības.

LETA jau ziņoja, ka "Latvijas balzams" dezinfekcijas līdzekli "Virudes" izstrādāja, vadoties pēc Pasaules Veselības organizācijas ieteiktās receptūras, lai risinātu jautājumu par nepietiekamu dezinfekcijas līdzekļu pieejamību valstī. Sākotnēji "Latvijas balzams" plānoja dienā saražot sešas tonnas dezinfekcijas līdzekļa, bet vēlāk, ņemot vērā lielo pieprasījumu, ražošanas jauda jau tika palielināta līdz 20 tonnām dienā, kas ir 3,3 reizes vairāk.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kopš 2015.gada uzņēmums ir daļa no "Amber Beverage Group".

Savukārt "Amber Distribution Latvia" ir viens no vadošajiem vīnu un stipro alkoholisko dzērienu izplatītājiem Latvijā. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam holdingam "Amber Beverage Group", bet tā patiesais labuma guvējs ir Jurijs Šeflers.

Specializēto alkoholisko dzērienu tirdzniecības tīklā "Latvijas balzams veikali" ietilpst 48 veikali. Tostarp 36 veikali atrodas Rīgā, savukārt 12 veikali - dažādās Latvijas reģionālajās pilsētās. Kopš 2015.gada veikalu tīkls iekļauts starptautiskajā "Amber Beverage Group Holding" sastāvā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu