VID atgādina: ir pēdējā diena, lai iesniegtu 2019.gada valsts amatpersonas deklarāciju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Ieva Lūka/LETA

Vēl tikai 1.aprīlī ir iespējams termiņā iesniegt kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju par 2019.gadu, atgādina Valsts ieņēmumu dienests (VID). Atbilstoši VID rīcībā esošajai informācijai kārtējā gada valsts amatpersonu deklarācijas par 2019.gadu kopumā jāiesniedz 56 904 amatpersonām, taču uz šo brīdi to ir izdarījušas 54 324 valsts amatpersonas.

Valsts amatpersonas deklarāciju, tāpat kā citus VID iesniedzamus dokumentus, iespējams iesniegt EDS, autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem. Tādējādi, ja ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot.

Valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas un aizpildīšanas kārtība ir noteikta likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" (turpmāk -likums) un Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumos Nr.478 "Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti".

Plašāka informācija par valsts amatpersonas amatiem, amatpersonas deklarāciju iesniegšanas kārtību un termiņiem, kā arī uzskatāms metodiskais un informatīvais materiāls (ar vizuālu pamācību) par deklarācijas iesniegšanu pieejams VID tīmekļvietnes sadaļā "Privātpersonām/Valsts amatpersonām".Iesniegtās deklarācijas iespējams precizēt tikai viena mēneša laikā pēc tam, kad iesniegtā deklarācija publiskota VID Valsts amatpersonu deklarāciju publiskojamo datu bāzē.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām valsts amatpersonas zvanīt uz VID informatīvo tālruni 67120000, izvēloties 4.tematu "Informācija valsts amatpersonām".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu