Ārkārtējās situācijas laikā uzņēmumiem atļauts nosūtīt darbiniekus komandējumā uz ārvalstīm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Ārkārtējās situācijas laikā uzņēmumiem ir atļauta darbaspēka starpvalstu migrācija, tostarp komandējumi, lai nodrošinātu uzņēmējdarbības nepārtrauktību un līgumu izpildi, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

LIAA noteikta par atbildīgo iestādi, kas apkopo informāciju par uzņēmumiem, kuriem ir nepieciešams nosūtīt darbiniekus darbam ārvalstīs vai kuru darbiniekiem nepieciešams iebraukt Latvijā pasūtījumu izpildei. 

LIAA informēja, ka Ministru kabinets ceturtdien apstiprināja grozījumus valdības rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", uzdodot LIAA sniegt atbalstu komersantiem, kuriem ir nepieciešams atvest atpakaļ uz Latviju vai nosūtīt savus darbiniekus darbam uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm pasūtījumu izpildei, vai kuriem nepieciešams piesaistīt ārvalstu darbiniekus Latvijā pasūtījumu izpildei. 

Tāpat LIAA uzdots apkopot informāciju par starptautiskiem pasažieru pārvadātājiem, kā arī koordinēt darbinieku iekļaušanu satiksmes ministra atļautajos starptautisko pārvadātāju reisos.

Lai nodrošinātu uzņēmējdarbības nepārtrauktību un eksportējošo uzņēmumu iespēju nosūtīt darbiniekus komandējumā, LIAA aicina uzņēmējus, kam nepieciešama darbaspēka migrācija, aizpildīt anketu "

Pēc informācijas apstrādes par uzņēmumu plānotajiem komandējumiem, informācija tiks nodota pārvadātājiem, lai varētu ar tiem vienoties par iespējamo reisu organizēšanu. Komersantam, kura darbinieki pēc darba ārvalstīs ierodas Latvijā, ir pienākums nogādāt tos līdz viņu dzīvesvietai, neizmantojot sabiedrisko transportu. 

Vienlaikus LIAA atgādina, ka balstoties uz Ministru kabineta 12.martā izdoto rīkojumu "Par ārkārtējas situācijas izsludināšanu" pēc atgriešanās darbiniekam ir jānosaka 14 dienu pašizolēšanās.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu