Ielās atkal sāk patrulēt policijas motoekipāžas (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Valsts policija (VP) jau aprīļa sākumā sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā sākusi iesaistīt motoekipāžas, liecina VP paziņojums tīmekļa vietnē "Facebook". 

VP aicina preventīvus nosacījumus ievērot motobraucējiem, kuri pavasarī atsāk motosezonu.

Policija atgādina, ka jau pirms jaunās sezonas sākšanās motociklu vadītājiem ir jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli.

Tāpat policija aicina motobraucējus atsvaidzināt savas braukšanas prasmes pirms došanās ceļā, kā arī nebūt pārgalvīgiem un nepārvērtēt savas spējas spēkrata vadīšanā.

VP uzsver, ka nedrīkst aizmirst par savu drošību, tāpēc aicina izvēlēties motocikla vadīšanai piemērotu un kvalitatīvu apģērbu un ekipējumu.

Jaunie trafarētie Valsts policijas dienesta motocikli pie Valsts policijas Stabu ielā.
Jaunie trafarētie Valsts policijas dienesta motocikli pie Valsts policijas Stabu ielā. Foto: LETA

Kā norādīts VP paziņojumā, arī pārējiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka satiksmē atgriezīsies motocikli.

Ņemot vērā, ka sezona ir tikko sākusies un daži autovadītāji ir pieraduši piedalīties ceļu satiksmē bez mototransporta klātbūtnes, autovadītājiem tagad jābūt īpaši uzmanīgiem un jāskatās divreiz.

Tāpat ielās izbraukušās motoekipāžas palīdzēs efektīvāk sekot līdzi Covid-19 krīzes dēļ noteikto ierobežojumu ievērošanai.

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību - ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Tiek pieļauta iespēja nepieciešamības gadījumā ārkārtējo situāciju pagarināt uz ilgāku laiku.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu