Elizabete II: Mēs varēsim lepoties ar to, kā reaģējām uz izaicinājumu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Deviņdesmit trīs gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II savai tautai teikusi publisku runu, kurā uzmundrina un vieš ļaudīm cerību neparedzamajā koronavīrusa pandēmijas laikā.

Kā izrādās, šī 5. aprīļa jeb Pūpolsvētdienas runa no Vindzoras pils ir vēsturiska, jo tādas monarhe neteic bieži. Šāda veida runa ir tikai piektā viņas 68 gadu valdīšanas periodā.

Runā Elizabete II piemin, ka pašreizējais laiks viņai atgādinot 1940. gadu, kad ar māsu, princesi Margarētu publiski uzrunāja bērnus, kuri tika evakuēti no savām mājām.

“Šodien atkal daudzi no mums jutīs sāpīgu atšķirtību no tuviniekiem. Bet tagad, tāpat kā toreiz, mēs dziļi sirdī zinām, ka tā ir pareizi rīkoties," uzrunā abus dramatiskos laikposmus salīdzina Lielbritānijas monarhe.

"Šis ir izaicinājumiem pilns laiks. Laiks, kas mainījis mūsu valsts dzīvi. Tas ir atnesis skumjas un finansiālas grūtības gandrīz visiem. Tāpat šis laiks ir ienesis milzīgas pārmaiņas ikdienas dzīvē mums visiem," uzrunā apstiprina karaliene. 

Karaliene, kuras dēls princis Čārlzs nesen atguvās no vīrusa izraisītās slimības, runā pateicās ne tikai Apvienotās Karalistes Nacionālajam veselības dienestam, bet ikvienam, kurš paliek mājās: "Es vēlos pateikties arī tiem, kas paliek mājās, tādējādi palīdzot aizsargāt citus un saudzējot daudz ģimeņu."

"Kopā mēs cīnāmies pret šo slimību, un es vēlos jūs pārliecināt: ja paliksim vienoti un apņēmīgi, mēs to pārvarēsim! Es ceru, ka nākamajos gados visi varēs lepoties ar to, kā reaģējām uz šo izaicinājumu.

Un tie, kas nāks pēc mums, sacīs, ka šī britu paaudze bija tikpat stipra kā visas iepriekšējās," sacīja karaliene. "Šoreiz mēs pievienojamies visām tautām pasaulē kopīgajos centienos."

Vairāk nekā 47 000 cilvēku Apvienotajā Karalistē bijuši pozitīvi COVID-19 testi, un gandrīz 5000 cilvēku ir miruši, ziņo euronews.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu