Vīrusa izplatības ierobežošanai Austrālijā bezpajumtniekus pārvietos uz luksusa viesnīcu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/panpacificperth

Rietumaustrālijas pilsētā Pērtā pieczvaigžņu viesnīca “Pan Pacific Hotel” gatavojas uzņemt bezpajumtniekus, lai samazinātu koronavīrusa izplatību.

Austrālijas valdība ir sagatavojusi rīkojumu pārvietot bezpajumtniekus uz luksusa viesnīcu “Pan Pacific”. Patlaban valsts organizēs vienu pārbaudes mēnesi un pētīs, vai šāds risinājums patiesi samazina vīrusa izplatīšanos, un, ja viss noritēs gludi, bezpajumtnieki baudīs luksusa apartamentu siltumu, līdz beidzas pandēmija, ziņo portāls “I Heart Intelligence”. Līdz ar bezpajumtniekiem atsevišķos viesnīcas stāvos uzņems arī ģimenes vardarbības upurus un cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem. Kopumā tiks izmantoti 120 viesnīcas numuri. Viena nakts šajā viesnīcā izmaksā aptuveni 100 eiro, bet dārgākā istabiņa ir pieejama par 144 eiro par nakti. Austrālijas politiķe Simone Makgurka skaidro, ka šāds solis sperts tādēļ, ka bezpajumtnieki ir neaizsargātākie sabiedrības locekļi, kam ir novājināta imūnsistēma, nav pastāvīgas dzīvesvietas, kur aizvadīt karantīnu, kā arī šie cilvēki vīrusu izplata ielās. Ievietošana viesnīcā potenciāli varētu apturēt izplatību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pan Pacific Perth (@panpacificperth) on

Līdzīga taktika tiek izmantota arī Lielbritānijā, Kanādā un ASV, kur tukšās viesnīcas un biroji ir pielāgoti bezpajumtnieku izmitināšanai. Tā kā Lielbritānijā ir daudz bezpajumtnieku, šajā valstī visu šīs sabiedrības locekļu izmitināšanai ir nepieciešamas 45 000 istabu. Šajās valstīs bezpajumtnieku izmitināšanai ir izvēlētas tieši viesnīcas tādēļ, ka tām katrām ir sava vannasistaba un tualete, tāpēc cilvēkiem  nav nepieciešams doties uz koplietošanas telpām, kur var būt iespēja inficēties. Klaidoņu apmešanos viesnīcās sponsorē valsts.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pan Pacific Perth (@panpacificperth) on

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu