Bez šūšanas: pagatavo auduma masku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Patlaban sejas maskas ir deficītprece, kuru veikalnieki dažviet negausīgi uzceno. Tomēr masku ar līdzīgu iedarbību var izgatavot ikviens. 

Vairāki ārzemju influenceri ir dalījušies ar pamācošu video, kurā redzams, kā pavisam vienkārši var pagatavot sejas masku. Maskai būs nepieciešams neliels kvadrāta formas lakats un divas lielākas matu gumijas. 

Kā pagatavot auduma masku:

1. solis

Saloki lakatu gareniski četrās vienādās daļās.

2. solis

Abos auduma strēmeles galos uzvelc matu gumijas - tās kalpos par maskas cilpām. Matu gumijām ir jābūt novietotām tā, lai tās sadalītu strēmeli trīs vienādās daļās.

3. solis

Pārloki abas strēmeles daļas uz vidu un ievīsti tās vienu otrā - auduma strēmele nostiprināsies pie sejas. Liec gumijas cilpas ap ausīm un piekārto masku uz sejas tā, lai audums nosegtu muti un degunu. Maskas iekšpusē var ievietot arī papīra dvieli vai kafijas filtru, kas nodrošinās lielāku aizsardzību. 

Ņem vērā - šī auduma maska darbosies līdzīgi kā parastā medicīnas maska. Tā būs aizsargbarjera tiem, kas jau ir sasirguši un nevēlas aplipināt citus mājiniekus. Savukārt veselos šī maska, gluži kā parastā maska, no vīrusa patogēniem nepasargās. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu