Foto: vētras postījumi Ogrē (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Ceturtdien glābēji devušies 108 izsaukumos, kuros bijis jānovāc spēcīgā vēja nolauztus vai aizlauztus kokus, tai skaitā tādus, kas draudēja uzgāzties dzīvojamām mājām,  informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem aizvadītajā diennaktī tika saņemti kopumā 130 izsaukumi, visvairāk Rīgas reģionā.

Bez jau minētajiem 17 gadījumos bija jānovērš bojātu konstrukciju apdraudējums, bet piecos gadījumos informācija par apdraudējumu neapstiprinājās. 

Vēja postījumu radītajos notikumos cilvēki nav cietuši. 

Neraugoties uz to, ka vējš, galvenokārt, lauzis kokus, ir nodarīti postījumi arī ēkām un būvēm. 

TVNET jau vēstīja, ka ceturtdien no vēja radītajiem postījumiem cietis ne tikai Varakļānu ugunsdzēsēju postenis, kuram nobrucis tornis, bet jumts norauts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rēzeknes daļas vieglo automašīnu boksiem.

Tāpat stiprais vējš norāvis daļu Jēkabpils 3.vidusskolas jumta un Dobelē atrāvis jumtu būvmateriāla ražotājas SIA "Tenapors" noliktavai.

Ceturtdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā, arī galvaspilsētā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 20 metrus sekundē, bet vakarā vējš pierima.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu