Latvijas institūts īsteno jaunu, multimediālu projektu "The Latvian ABC" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tautu meita, vainags.
Tautu meita, vainags. Foto: Ieva Čīka / LETA

Tuvojoties Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas trīsdesmitajai gadadienai, Latvijas Institūts (LI) īsteno jaunu multimediālu projektu "The Latvian ABC".

Kā informēja LI, "The Latvian ABC" angļu valodā būs pieejams dažādos formātos - gan kā e-kartītes un klausāmgrāmata, gan kā iespiesta brošūra. Tāpat kā citi LI izdevumi, arī šis ir radīts visplašākajai lietošanai, lai stāstītu par Latviju visā pasaulē.

"The Latvian ABC" 33 latviešu alfabēta burtos stāsta par Latvijai un latvietim raksturīgajām īpašībām un īpatnībām, izceļ personības, kas devušas ieguldījumu valsts un nācijas pašapziņas izveidē vēsturē un tagadnē. Tāpat izdevums dod ieskatu vēstures notikumos, apskata latviešu tradīcijas, dabu, arhitektūru un daudzus citus nacionālos dārgumus, norādīja institūtā.

Iespiestais izdevums būs pieejams iepriekš piesakoties LI tīmekļvietnē. "The Latvian ABC" būs lietojams, lasāms, klausāms un iegūstams digitāli tīmekļvietnē "latvia.eu" un "li.lv" un institūta profilos sociālajos tīklos.

Kā pavēstīja LI, "The Latvian ABC" tapšanā iesaistījās plaša sabiedrība. Sociālo tīklu digitālās līdzdalības projektā ikviens bija aicināts pie 33 alfabēta burtiem rakstīt savu asociāciju vārdus par Latviju, radot ierosmi un iedvesmu grāmatas autoriem, līdzautoriem un padomdevējiem nonākt līdz gala rezultātam 64 krāsainās lapaspusēs. Grāmatas māksliniece ir Linda Rutule, tekstu autori Filips Birzulis un Kristīne Komarovska.

Grāmata "The Latvian ABC" būs pieejama pēc 4.maija, bet digitāli norādītajos resursos - no 30.aprīļa, akcentēja institūtā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu