Rīgas restorāni – labākie Baltijā un Austrumeiropā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Starptautiska žūrija Rīgas restorānus atzinusi par labākajiem Baltijā. Ierasti konkursos tiek vērtēta restorāna virtuve un šefpavāra prasmes, taču šajā gadījumā – konkursā vērtētas vīnziņa darbs un vīna kartes, jo tās tāpat kā ēdienkartes kalpo par restorāna vizītkarti.

”Noble wine” bāra vīnzinis Ronalds Pēteresons paņem vīnu, lai demonstrētu tehnoloģiju, kas ļauj nogaršot vīnu, neatkorķējot pudeli.

Šādas iespējas dēļ izdevās izveidot labu vīna karti. Ar to ”Noble wine” bārs ieguva maksimāli iespējamās trīs konkursa ”Baltic wine list awards” zvaigznes.

“Piedāvājam vīna setus, kur uzreiz četrus vīnus tev noliek priekšā. Mums tā galvenā doma bija neveidot vīna karti, kas sastāv no tūkstoš pozīcijām vai 40 lapām, mēs gājām pretējā virzienā,” pauž ”Noble wine” bāra vadītājs.

Neatkarīgi no šā pavasara ierobežojumiem Baltijas vīna restorānu un bāru konkurss ”Baltic wine list awards” notika jau trešo gadu. “Dažādi restorānu topi ir pievērsuši uzmanību virtuvei un šefpavāriem, bet tam, ko dara vīnziņi, tas līdz šim nav bijusi tik izplatīta tēma,” norāda Ronalds Pēteresons.

Konkursa līdz organizators un žūrijas dalībnieks Aigars Nords norāda, ka šāda veida konkursi ir retums, tādu nav pat visiem zināmajās vīna zemēs. Baltijas valstu, Baltkrievijas un Krievijas pilsētas Pēterburgas restorānus vērtēja augsta līmeņa žūrija.

“Autoritatīvākais vīnziņu pasaules čempions, šveicietis Marks Almerts, Eiropas čempions Raimonds Tomsons un vēl virkne ārvalstu ekspertu,” saka konkursa ”Baltic wine list awards” pārstāvis.

Žūrija vērtē vīna karti kopumā, cik tā ir interesanta, to kā vīni sader ar restorāna virtuvi un vēl virkni aspektu. Augstāko vērtējumu – trīs žūrijas piešķirtas zvaigznes – kopumā ieguva desmit restorāni.

Tāpat kā citi autoritatīvi konkursi arī šis popularizē ne tikai vīna kultūru, bet visu šo reģionu. Vīnu cienītāji veido īpašus ceļojumu maršrutus, kuros iekļauj atzītus restorānus un bārus pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu