Zvejniekiem par roņu radītajiem zaudējumiem būs 300 000 eiro atbalsts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Piekrastes zvejniekiem par roņu radītajiem zaudējumiem būs pieejams kopumā 300 000 eiro atbalsts, informēja Lauku atbalsta dienestā (LAD).

LAD projektu pieteikumus pasākumā "Kompensācijas shēma par nozvejas zaudējumiem, kurus radījuši aizsargājamie zīdītāji" aicina iesniegt no šā gada 11.maija līdz 15.jūnijam. Atbalsta mērķis ir finansiāli atbalstīt piekrastes zvejniekus roņu radīto zaudējumu to zvejas rīkiem un nozvejai segšanai. 

Šogad kompensāciju piešķirs par pērn radītajiem zaudējumiem. Finansējuma apmērs pretendentam būs atkarīgs no viņa nozvejas apjoma kalendārajā gadā, uz ko attiecina zivju vērtības koeficientu (katrai zivju sugai individuāli) un roņu radīto zaudējumu koeficientu (atkarīgs no zivju sugas).

Uz atbalsta var pretendēt juridiskas un fiziskas personas, kas nodarbojas ar komerciālo zveju Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos. Galvenais nosacījums finansējuma saņemšanai ir, lai atbalsta pretendentam 2019.gadā būtu bijusi zvejas atļauja jeb licence un tā ir spēkā dienā, kad tiek iesniegts projekta pieteikums. 

Atbalsta pretendentam LAD ir jāiesniedz projekta iesniegums un atbalsta pretendenta deklarāciju. Projekta iesnieguma veidlapa pieejama LAD mājaslapā sadaļā "Atbalsta veidi" - "Projekti un investīcijas". 

Projektu iesniegumus var iesniegt LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmā, papīra formā klātienē vai parakstītus ar drošu elektronisko parakstu. Dienests ārkārtējā situācijā klientus klātienē neapkalpo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu