Zuarguss: alkohols nelīdzēs palikt laivā, bet tiem, kas krīzes vētrā izkritīs, ir jāsāk peldēt (2)

Viedoklis
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ārkārtējās situācijas ierobežojumi likuši mums visiem mainīt savu ikdienu, daudziem tas nemaz nav viegli. Par ko der aizdomāties šai laikā? Izglītības centra "Cilvēkam" vadītājs Zuarguss Zarmass saka, ka visi šobrīd esam laivā un krīze mums parādīs, kā šī laiva izturēs vētru. Bet tiem, kas ir izkrituši, ir jāsāk aktīvi peldēt, nevis gaidīt, ka iznesīs kaut kā cauri...

"Lielais jautājums ir tas, ka es šobrīd mēģinu saprast, no kā esmu taisīts.

Krīze ir kā laiviņa vētrā. Ja esi to laiviņu mīļojis un mēģinājis apkopt, un par sevi parūpējies, tad laiviņa to vētru var labi pārciest. Bet, ja laiviņa švaka, tad tā vētra ātri vien var visu sabojāt.

Skatos šobrīd pats, cik esmu jēdzīgi sagatavojies tai dzīvei, un krīze to visu ļoti labi pārbauda," par savu sajūtu sešu nedēļu pašizolācijā "900 sekundēs" runā Zuarguss Zarmass.

Zarmass uzsver būtisku jautājumu sev - vai es pats savas dzīves laikā esmu iemācījies par sevi rūpēties? "Ir tāda paradoksāla lieta,

mēs esam diezgan egoistiska sabiedrība, bet aizmirstam parūpēties par sevi. Mēs rūpējamies par darbu un esam ļoti atbildīgi, bet kurš parūpēsies par sevi?

Kā tu sevi sagatavo stresa situācijām? Šobrīd labi var redzēt, kas iepriekš ir bijis šūts baltiem diegiem."

Par mīnusu šajā laikā viņš min izglītības sistēmu. "Tādā līmenī, ka tā mūs nesagatavo tam, kā paši sevi varam attīstīt, rūpēties par sevi un prast pielāgoties situācijai. Tā ir globāla problēma, ko tagad varam vērot apkārt tam, kas notiek."

Vai mums tapt atvērtiem pret dzīvi vai tam, ko tā mums sniedz? "Cilvēkiem vajag prieku un atbalstu šobrīd. Atvērtība pret dzīvi šobrīd ir ārkārtīgi izaicinoši prasta. Tas būtu tā, it kā kaut kas noticis ar tavu tuvinieku un tev kāds saka - esi atvērts pret dzīvi. Tas, nopietni, tracina. Jopcik, tas nav vienkārši, pareizi? Atvērtība ir laba, kad ir mierīgs laiks. Kad ir krīze, vajag saņemties un neslinkot."

Viena no trakākajām lietām, ka cilvēki šobrīd pērk daudz alkohola. Krīze prasīs tev pacietību, izturību, koncentrēšanos, bet tas viss tevi palaidīs "peldējienā". 

"Man arī ir atņemtas ierastās lietas - pludmales volejbols, joga. Esmu pašizolācijā jau sešas nedēļas un esmu sācis skriet, kaut gan man tas nepatīk. Bet citādi jūtu, ka sāk sist pa smadzenēm. Esmu sapratis, ka ir jābūt ļoti koncentrētam un nevar paļauties, ka kaut kā tevi šim visam iznesīs cauri. Ir jāsāk kaut kas momentāni darīt - ir jāsāk peldēt. Īpaši tiem, kuri no šīs laivas ir izmesti, ir jāsāk kārtīgi airēties!" 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu