ES: Krievijā neatkarīgo žurnālistiku arvien vairāk apdraud vardarbība (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maskavā notiek mītiņš par godīgām vēlēšanām
Maskavā notiek mītiņš par godīgām vēlēšanām Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Krievijā neatkarīgo žurnālistiku un pilsonisko sabiedrību pēdējos gados arvien vairāk apdraud vardarbība, piektdien norādījis Eiropas Savienības (ES) preses pārstāvis ārlietās Pēters Stano.

Krievijas Čečenijas Republikas līderis Ramzans Kadirovs šomēnes publiski draudēja prominentajai žurnālistei Jeļenai Milašinai, sakot, ka, ja Milašina grib, lai Čečenijas varasiestādes rīkojas kā noziedznieki, tās viņai izpatiks.

"Ja jūs vēlaties, lai mēs pastrādājam noziegumu un kļūstam par noziedzniekiem, tad vienkārši pasakiet to," sacīja Kadirovs.

"ES viennozīmīgi nosoda visus draudus, mutiskus uzbrukumus un vardarbību pret žurnālistiem," paziņoja Stano.

Viņš aicināja izmeklēt Čečenijas varasiestāžu draudus Milašinai un šogad notikušo fizisko uzbrukumu viņai.

Stano sacīja, ka pēdējos gados Krievijā sarukusi telpa neatkarīgajai žurnālistikai un pilsoniskajai sabiedrībai un bieži tiek ziņots par gadījumiem, kad žurnālisti tikuši iebiedēti, saņēmuši draudus vai kļuvuši par uzbrukuma upuriem.

Milašina krita Kadirova nežēlastībā, neatkarīgajā laikrakstā "Novaja Gazeta" ziņojot, ka policija pārkāpj savas pilnvaras, nodrošinot pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu ievērošanu.

Raksts, kas tika publicēts 12.aprīlī ar virsrakstu "Nāve no koronavīrusa ir mazākais ļaunums", pēc ģenerālprokuratūras biroja rīkojuma tagad izņemts no laikraksta mājaslapas, ziņo "Novaja Gazeta".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu