Ievieš bezmaksas licenci balto zivju makšķerēšanai Burtnieku ezerā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Lai uzlabotu ezera ekoloģisko stāvokli, veiktas izmaiņas Burtnieku ezera licencētās makšķerēšanas nolikumā, liecina paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Grozījumi nolikumā veikti, lai uzlabot Burtnieku ezera ekoloģisko stāvokli, veicinot balto zivju - raudu, plaužu, pliču, vīķu, ķīšu, ruduļu, līņu, karpu un karūsu - nozveju. Veiktie pētījumi liecina, ka balto zivju īpatsvars Burtnieku ezerā ir pārāk liels un to barošanās paradumi veicina pastiprinātu aļģu ziedēšanu.

Veicot izmaiņas makšķerēšanas nolikumā, ieviesta gada bezmaksas licence balto zivju makšķerēšanai Burtnieku ezerā no krasta, no ledus vai no laivas, izņemot makšķerēšanu no laivas maijā. 

Šo licenci bez maksas var saņemt jebkurš makšķernieks bez vecuma vai cita veida ierobežojuma, kamēr vien nav sasniegts maksimālais izsniedzamo licenču skaits. Licences var saņemt Burtnieku novada pagasta pārvaldēs, sākot no 27. aprīļa pārvalžu vadītāju pieņemšanas laikos.

Papildus ierobežojumi nosaka, ka lomā nedrīkst paturēt līdakas, zandartus, zušus un asarus. Atļauts makšķerēt ar pludiņa vai grunts makšķeri, kas aprīkota ar vienžubura āķi, vai ziemas makšķeri, kas aprīkota ar mormišku, nav atļauta mākslīgo ēsmu vai ēsmas zivtiņu izmantošana, ūdeņos brīvi peldošu makšķerēšanas rīku (ūdu) izmantošana, makšķerēšana, izmantojot velcēšanas paņēmienu, bet ziemā - bļitkošana.

Tāpat nolikumā precizēta makšķerēšanas sacensību saskaņošanas kārtība.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu