RTU sāk īstenot programmu, lai veicinātu jauniešos interesi par klimata tehnoloģijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai vairotu jauniešu uzņēmējspējas un sociālās prasmes, kas saistītas ar klimata pārmaiņu un vides problēmu mazināšanu, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sākusi jaunu programmu "Young Innovators", informēja universitātē.

Programmas mērķauditorija ir 12 līdz 18 gadus veci jaunieši, kuriem būs iespēja gūt jaunas prasmes, attīstīt sistēmisko domāšanu un, sadarbojoties ar pašvaldībām, uzņēmumiem un nevalstiskām organizācijām, ietekmēt uz vietējās kopienas interesēm un jauniešu izaugsmi vērstu lēmumu pieņemšanu.

RTU vēsta, ka dalība programmā arī vairos skolēnu izpratni par atbildīgu patēriņu, aprites ekonomiku, klimata tehnoloģijām, mazoglekļa dzīvesveidu, kā arī pilsoniski aktīvu uzvedību.

Programmu īsteno RTU "Dizaina fabrika" sadarbībā ar biedrību "Latvijas Mazpulki" un Latvijas Universitātes vadošo pētnieci Guntu Kalvāni.

Nupat kā arī esot sākts tiešsaistes semināru cikls mazpulku vadītājiem par sistēmisko domāšanu, sistēmas inovācijām, līderismu, līdzdalību un citiem tematiem, ko sākuši 27 mazpulku vadītāji no visas Latvijas. RTU plāno, ka programmā iesaistīties vairāk nekā 200 skolēnu.

"Young Innovators" ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas "EIT Climate-KIC" programma un šogad tajā plānots iesaistīt ap 10 000 Eiropas skolnieku.

RTU uzsver, ka Latvijas programma ir unikāla un tiek īstenota kā pilotprojekts, "Young Innovators" piedāvājot kā ārpusskolas aktivitāti. Citās Eiropas valstīs šīs aktivitātes īsteno skolas, integrējot mācību programmā.

Universitāte min, ka arī Latvijā varētu tikt organizēti semināri skolotājiem, mudinot viņus vairāk izmantot sistēmisko domāšanu un sistēmas inovācijas, tāpēc RTU aicina skolas paust viedokli par interesi iesaistīties programmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu