"Tava klase" mācību oriģinālsatura veidošanā esot iesaistīti vismaz triju partiju biedri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
TV "Tava klase." Ilustratīvs foto.
TV "Tava klase." Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste / LETA

Projekta "Tava klase" mācību oriģinālsatura veidošanā ir iesaistīti trīs partiju - nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Latvijas attīstībai" un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) - biedri, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā apgalvoja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP), kura pārstāvētā ministrija ir saņēmusi pārmetumus par projekta uzticēšanu izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) partijas biedriem bez konkursa.

Publisko izdevumu komisijas vadītājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) Znotiņam vaicāja, vai bija zināms, ka "Tava klase" oriģinālsatura izstrādē būs iesaistītas ministrei politiski pietuvinātas personas. "KPV LV" politiķis norādīja, ka par šo iepirkuma procesu ir izskanējuši publiski pārmetumi.

Znotiņš taisnojās, ka šis esot "ļoti absurdi atspoguļots temats". Viņš stāstīja, ka satura izstrādes projektā kā skolotāja darbojoties Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), kā arī kāda skolotāja, bijusī Rīgas domes deputāte, kura pārstāv partiju "Latvijas attīstībai". Projektā strādājot viens JKP biedrs ar maģistra grādu kino režijā, kurš cita starpā palīdz skolotājiem, kuri nekad nav šādā veidā strādājuši, pavēstīja politiķis.

Politiķis norādīja, ka projekta sagatavošanas laikā no komerctelevīzijām ticis saņemts apmēram divreiz lētāks piedāvājums nekā tas būtu ierastos apstākļos. Projekts "Tava klase" tiek pārraidīts kanālos "ReTV" un "Sportacentrs".

Znotiņš norādīja, ka oriģinālsaturu vajadzējis izveidot divu nedēļu laikā. Politiķis pauda, ka sarunas laikā no Latvijas Televīzijas (LTV) esot saņemta atbilde, ka tik ātri to nevar izdarīt, ka vajagot daudz vairāk laika. Esot saņemts solījums, ka tiks sūtīts piedāvājums, cik LTV tas varētu izmaksāt. "Diemžēl līdz šai dienai šādu piedāvājumu no Latvijas Televīzijas es neesmu saņēmis," pauda IZM parlamentārais sekretārs.

Reizē viņš pateicās LTV, ka LTV7 rīta saturs tika pielāgots bērnu vajadzībām.

Jau ziņots, ka LTV paudusi neapmierinātību, kāpēc, kad idejai nauda parādījās, IZM projekta īstenošanu nepiedāvāja sabiedriskajam medijam.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pieprasījis rakstveida paskaidrojumu Šuplinskai par to, kā pieņemti lēmumi par attālināto mācību projekta "Tava klase" īstenošanu televīzijā un kāpēc par šī projekta izpildproducentu izraudzīts ministres partijas biedrs Andris Gross.

No aprīļa sākuma darbojas IZM organizētais televīzijas kanāls "Tava klase", kas pārraida skolēnu attālinātajām mācībām paredzētu bezmaksas saturu, aģentūru LETA informēja ministrijā. 

Televīzijas kanālos "ReTV" un "Sportacentrs.com" pārraida skolēniem paredzētu saturu. Projekta divu mēnešu izmaksas tiek lēstas 365 208 eiro apmērā. 

Kā ziņots, līdz 12.maijam noteikta ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības mazināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu