Rebenoku Rīgas ostas valdē nomainīs Artis Grinbergs (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas brīvosta. Ilustratīvs attēls.
Rīgas brīvosta. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Iepriekšējā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) izvirzīto Rīgas ostas valdes locekli Pāvelu Rebenoku amatā nomainīs līdzšinējā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (KPV LV) virzītais AS "Sakret Holdings" padomes loceklis Artis Grinbergs.

Plānots, ka par izmaiņām Rīgas ostas valdē Ministru kabinets varētu lemt nākamnedēļ.

No izskatīšanai valdībā iesniegtajiem Ekonomikas ministrijas (EM) dokumentiem izriet, ka Rebenoks 6.aprīlī iesniedza iesniegumu par atkāpšanos no Rīgas ostas valdes locekļa amata. Ņemot to vērā, ekonomikas ministrs Vitenbergs nolēma šim amatam virzīt Arti Grinbergu.

Paredzams, ka Grinbergs varēs savienot Rīgas ostas valdes locekļa amatu ar ekonomikas ministra padomnieka amatu, padomes locekļa amatu AS "Sakret Holdings" un padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu nodibinājumā "Domnīca Certus".

Likums par ostām nosaka, ka Rīgas ostas valdē un Ventspils ostas valdē katrā ir astoņi valdes locekļi: četri attiecīgās pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar attiecīgās pilsētas domes lēmumu, un četri - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu