Miljardieris Bafets: Mēs esam sastapuši Lielo Nezināmo (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RICK WILKING / REUTERS

Nav iespējams prognozēt, kad beigsies jaunā koronavīrusa ietekme uz ekonomiku, tāpēc jāatzīst, ka esam sastapuši Lielo Nezināmo,  savas investīciju kompānijas "Berkshire Hathaway" gadskārtējā akcionāru sapulcē sacīja amerikāņu investors miljardieris Vorens Bafets.

"Jūs esat sastapuši  Lielo Nezināmo," videokonferencē sestdien uzrunājot "Berkshire Hathaway" akcionāru sapulci, teica 89 gadus vecais Bafets.

Viņš sacīja, ka nav iespējams prognozēt turpmāko notikumu gaitu.

"Mēs tieši nezinām, kas notiks, kad ir apzināti slēgtas [aktivitātes] būtiskā sabiedrības daļā," teica Bafets, norādot, ka to nav iespējams paredzēt, jo nekas tamlīdzīgs iepriekš nav noticis.

Iespējams, būs vajadzīgi vairāki gadi, lai saprastu, kāda ietekme uz ekonomiku būs koronavīrusa pandēmijai, uzsvēra miljardieris. Investors gan piebilda,  ka viņa ilgtermiņa skatījums uz ASV ekomomiku nav mainījies, jo Savienotās Valstis vēstures gaitā pārcietušas gan karus, gan ekonomikas depresijas.

"Galu galā atbilde būs - nekad nelieciet likmes pret Ameriku," teica Bafets.

Ierasti Bafeta investīciju kompānijas akcionāru sapulce norisinās lielā arēnā, taču šoreiz koronavīrusa krīzes dēļ tā notika tiešsaistē.

Akcionāru sapulcē Bafets ari paziņoja, ka pārdevis  ASV lidsabiedrību  "American Airlines", "Delta Airlines", "Southwest Airlines" un "United Continental" akcijas, kuras bija "Berkshire Hathaway" portfelī. Koronavīrusa krīzes dēļ aviokompānijas patlaban cieš milzu zaudējumus.

"Berkshire Hathaway" peļņa pagājušajā gadā bija 81 miljards ASV dolāru, savukārt šī gada pirmajā ceturksnī investīciju kompānijas zaudējumi bijuši turpat 50 miljardi dolāru.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu