Tramps atkāpjas no idejas par Baltā nama Covid-19 krīzes darba grupas likvidēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stefani Reynolds/ZUMAPRESS.com

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien atteicies no iepriekš izziņotajiem plāniem par Baltā nama koronavīrusa krīzes darba grupas likvidēšanu, komandas veikumam paužot cildinošus vārdus.

Baltā nama iepriekš paustais, ka prominentā komanda varētu apturēt darbu jūnija sākumā, bija Trampa pēdējais signāls, ka viņš uzskata - pienācis laiks no jauna atvērt pandēmijas dēļ slēgto ekonomiku.

Tomēr trešdien vairākos tvītos viņš pauda, ka "darba grupa ir bijusi tik ļoti sekmīga, ka tā turpinās darboties bez noteikta beigu termiņa, koncentrējoties uz drošību un mūsu valsts atvēršanu no jauna".

Prezidents gan arī norādīja, ka viņš grupai cilvēkus varētu "pievienot vai no tās izslēgt", no kā noprotams, ka situācijā joprojām iespējamas izmaiņas.

Darba grupas vadītājs viceprezidents Maiks Penss otrdien apliecināja, ka sāk apsvērt domu par darba grupas darba apturēšanu maija beigās vai jūnija sākumā.

Koronavīrusa krīzes darba grupa vadījusi komplekso reakciju uz Covid-19 uzliesmojumu. Grupa veikusi koordināciju starp medicīniskajiem institūtiem, politiskajām amatpersonām un štatu gubernatoriem.

Darba grupa arī vērsās pie medicīnas ekspertiem, lai formulētu nacionālās rekomendācijas attiecībā uz sociālo distancēšanos, kas galu galā noveda pie ekonomikas apturēšanas.

Kā sacījis Tramps, kaut arī viņš vēlas "drošu" ekonomiskās aktivitātes atjaunošanu, ekonomikas slēgšanas izraisītā smagā situācija ir galvenais drauds Savienotajām Valstīm.

"Mēs nevaram paturēt mūsu valsti slēgtu nākamos piecus gadus," otrdien viesojoties masku ražošanas uzņēmumā Arizonā, sacīja Tramps.

Viņš gan arī atzina, ka dažus cilvēkus "smagi skars" sociālās distancēšanās prasību atvieglošana.

Kritiķi brīdina, ka veselības situācija joprojām ne tuvu nav droša un ka Tramps steidzas stimulēt krīzē cietušo tautsaimniecību, lai paspētu laikā pirms grūtās cīņas par palikšanu amatā novembra vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu