"Z-Towers" izīrēti pirmie 11 dzīvokļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/Ieva Lūka

Pārdaugavā projektā "Z-Towers" izīrēti pirmie 11 dzīvokļi, informē projekta attīstītājs un pārvaldnieks AS "Towers Construction Management".

Dzīvokļi izīrēti torņu piektajā un devītajā stāvā. "Towers Construction Management" drīzumā gaida ierodamies jaunu mēbeļu partiju, lai varētu uzņemt nākamos iemītniekus.

"Towers Construction Management" komercdirektors Andžejs Neguliners informē, ka ir sākta biroju izbūves plānošana, lai jau drīzumā biroju tornī varētu iemitināties pirmie uzņēmumi un biroju platību nomnieki. 

"Lai gan nekustamo īpašumu tirgus ir mazliet "iebuksējis" visā pasaulē, un Rīga nav izņēmums, mēs katru dienu saņemam interesentu zvanus par pieejamām biroju platībām, kuras klientiem izrādīsim pēc ārkārtējās situācijas beigām," norāda Neguliners.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas būvvalde 10.janvārī pieņēma ekspluatācijā Pārdaugavā uzslieto "Z-Towers" augstceltni.

Tāpat vēstīts, ka novembra sākumā Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs vērsās pie Rīgas domes deputātiem ar vēstuli, kurā pārmeta Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) spiediena izdarīšanu uz būvvaldes darbiniekiem, lai tie pieņemtu ekspluatācijā "Z-Towers".

Vircavs paziņoja, ka ēkām būtu nepieciešama visaptveroša nesošo konstrukciju ekspertīze, jo 13 gadus ilgušajā būvniecības procesā 15 reizes ir mainījušies būvniecības dalībnieki un daudzu nesošo konstrukciju dokumentācija ir vienkārši pazudusi.

Tikmēr mērs pauda bažas par kopumā būvvaldē notiekošajiem procesiem, sevišķi, saistībā ar "Z-Towersu" projektu. Paziņojumā medijiem Burovs apstiprināja, ka ir ticies ar projekta attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā.

Savukārt "Towers Construction Management" vērsās tiesībsargājošās iestādēs par, iespējams, apzinātu ēkas nodošanas ekspluatācijā kavēšanu. Projekta attīstītājs paziņoja, ka investīciju aizsardzībai pieļauj iespēju vērsties starptautiskās institūcijās.

Neguliners iepriekš arī norādījis, ka attīstītājs noraida visus no būvvaldes izskanējušos pārmetumus par iespējamu objekta nedrošību, jo jau būvdarbu veikšanas laikā tikuši piesaistīti vispieredzējušākie eksperti.

Kopējais investīciju apjoms kompleksā sasniedza 200 miljonus eiro.

"Z-Towers" kompleksa kopējā platība ir ap 90 000 kvadrātmetru - tajā paredzēti dzīvokļi un biroju platības, savukārt ēkas pirmajos piecos stāvos, kas savieno abus torņus, ieplānoti restorāni, telpas konferenču zālēm, kafejnīcas, tirdzniecības platības.

Paredzēts arī fitnesa centrs un 25 metru baseins ar relaksācijas un SPA zonu. Kompleksa četru līmeņu autostāvvietā varēs novietot vairāk nekā 700 automašīnas, kā arī izvietots elektrisko automašīnu uzlādes punkts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu