Pārdošanā nonācis Džona Lenona un Joko Ono savrupnams (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: realtor.com/AP/Scanpix

Grezno villu Palmbīčā, Floridā slavenais pāris iegādājās 1980. gadā, īsi pirms Bītlu solista nāves.

Nekustamo īpašumu tirgū ir nonākusi īpaši grezna un smalka villa pašā jūras krastā – šis nams savulaik ir piederējis bohēmiskā laikmeta zvaigznēm Džonam Lenonam un viņa sievai Joko Ono. Spāņu stila villas kopējā platība sasniedz 1300 kvadrātmetrus, un tajā ietilpst divi peldbaseini, garāžas trim automašīnām, pludmales mājiņa un septiņas guļamistabas. Mājas cena ir 47,5 miljoni ASV dolāru, vēsta portāls “Wall Street Journal”.

Joko Ono un Džona Lenona māja ir celta 1919. gadā un tās autors ir arhitekts Adisons Micners. Arhitekts mājas dizainā ir izmantojis akmens elementus un griestu gleznojumus. Ēkas interjers līdz pat mūsdienām ir saglabāts tā laika manierē - katra telpa izceļas ar īpaši smalkām detaļām, piemēram, ēdamistabā ir ierīkots milzīgs marmora kamīns, bet citviet durvju ailes izdaiļo dekoratīvas līstes.    

Roberts Rosens, grāmatas “Nekurienes cilvēks: Pēdējās Džona Lenona dienas” autors, atklāj, ka Bītlu solists un Joko pirms mājas iegādes ne reizi to neapskatīja klātienē. Pāris bija nolēmis veikt darījumu pilnīgā slepenībā, lai nepiesaistītu sev lieku uzmanību, kādēļ mājas cena būtu varējusi tikai augt. Tā vietā pāris nosūtīja savus cilvēkus, kas mājas apskatīja un nofotografēja to interjeru. Portāls “Wall Street Journal” atklāj, ka Lenons un Ono grasījās pilnībā pārveidot visu pludmales villu pēc saviem ieskatiem, taču šos plānus pārtrauca Lenona noslepkavošana. Ono pēcāk veica dažus remontdarbus un pārdeva īpašumu 1986. gadā par 3,15 miljoniem ASV dolāru. Pašreizējie īpašnieki namu iegādājās 2016. gadā par 23 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu