Īlons Masks nolēmis atteikties no nekustamajiem īpašumiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējos mēnešos autoražotnes “Tesla” dibinātājs Īlons Masks sabiedrību pārsteidz ar ārkārtīgi savdabīgu uzvedību – sākot ar neapdomīgiem izteicieniem par pasaulē valdošo pandēmiju, beidzot ar ērmīga vārda piešķiršanu savam jaundzimušajam. Nu Īlons pārdošanā ir izlicis sev piederošos nekustamos īpašumus.

Nu jau vairāk kā pirms nedēļas miljardieris Īlons Masks mikroblogošanas vietnē “Twitter” nāca klajā ar skaļu paziņojumu: “Es pārdošu visus savus fiziskos īpašumus. Man nepiederēs mājas.” ŠUz jautājumu “Kāpēc?” Īlons atbildēja, ka tas viņam piešķirs brīvību. Pēc žurnāla “Forbes” datiem, Īlona Maska bagātība ir mērāma 38 miljardos ASV dolāru.

Miljardieris turpat mikroblogošanas vietnē “Twitter” atklājis, ka viņa īpašumā ir aktiera Džīna Vildera māja, kuru viņš ir izlicis pārdošanā. Masks gan piekodina, ka jaunais īpašnieks nedrīkst šo māju nojaukt vai pilnībā pārveidot, tādējādi zaudējot mājas dvēseli.

Aktiera Džīna Vildera nams
Aktiera Džīna Vildera nams Foto: Zillow

Aktieris Džīns Vilders ir slavens ar Villija Vonkas lomu 1971. gada filmā “Čārlijs un šokolādes fabrika”. Mājas cena ir 9,5 miljoni dolāru, tā sastāv no piecām guļamistabām un piecām vannasistabām, peldbaseina un atsevišķas viesu mājas. Lauku stilā ieturētā nama platība kopumā sasniedz 260 kvadrātmetrus.

Īlona Maska savrupnams Beleirā
Īlona Maska savrupnams Beleirā Foto: Zillow

Bez Vildera mājas Īlons pārdod arī 30 miljonus vērtu savrupnamu Beleirā, Losandželosā, Kalifornijā. Šī ēka ir celta franču pils stilā un  sastāv no sešām guļamistabām, 11 vannasistabām, divstāvīgas bibliotēkas, mājas kinoteātra, vīna pagraba, peldbaseina, augļu dārza, tenisa laukuma un garāžas, kurā ir iespējams satilpināt piecas automašīnas. Franču stila villa ir celta 1990. gadā, un tās kopējā platība sasniedz 1500 kvadrātmetrus. No ēkas paveras gleznains skats uz okeānu un Beleiras golfa laukumu. Šo namu Masks iegādājās 2013. gada janvārī par 17 miljoniem ASV dolāru un rūpīgi pārremontējis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu