Seksa lelles, anālās mantiņas, “straponi” jeb kā "paliec mājās" ietekmējis intīmo dzīvi arī Latvijā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Depositphotos

Viens no lielākajiem intīmpreču zīmoliem, analizējot iepirkšanās paradumus, secinājis, ka Covid-19 pandēmijas laikā, kad aicina pašizolēties vai atrasties karantīnā, audzis pieprasījums pēc intīmprecēm, jo īpaši seksa lellēm. 

Piepūšamās lelles pieprasītas kā nekad

Viens no lielākajiem intīmpreču zīmoliem pasaulē “Sex Doll Genie”, kas bāzēts Amerikas Savienotajās Valstīs, atklājis, ka pēdējā laikā piepūšamo seksa leļļu bizness plaukst un zeļ. Uzņēmumā uzskata, ka pieprasījuma pieauguma un koronavīrusa dēļ noteikto ierobežojumu pārklāšanās nevarot būt sakritība. Pēc uzņēmuma vadības domām, pašizolācijas laikā aizvien vairāk personu ir gatavas eksperimentiem, kamēr citi piepūšamās lelles izmantojot kā glābiņu, kad noteikti tikšanās ierobežojumi, stāsta "Bez Tabu" sižetā.

Tikai pirmajās trīs šā gada aprīļa nedēļās “Sex Doll Genie” veikalos ir nopirktas par 33,2% vairāk piepūšamo leļļu nekā visā aizvadītā gada aprīlī kopumā. Tāpat izpētīts, ka pieprasījums periodā no februāra līdz martam par 51,6% pieaudzis tieši vientuļo vīriešu grupas vidū, kamēr sieviešu, kurām nav partnera, pirkumu apjoms pieaudzis par 15,8%.

Ar kādām intīmlietiņām intīmo dzīvi pandēmijas laikā izkrāso Latvijā?

Rīgas ielās uzrunātie tautieši vai nu tur noslēpumā, vai un kā izkrāso intīmo dzīvi “paliec mājās” laikā, vai ar pārliecību stāsta,

ka viss šajā sakarā esot vislabākajā kārtībā, tāpēc intīmlietas neesot nepieciešamas.

Pašmāju intīmpreču veikalu tīkla “SexyStyle” pārstāve Vikija Klišāne norāda, ka labas kvalitātes seksa lelle maksā “kā automašīna” – iegāde un uzturēšana esot diezgan dārga. Tāpēc pašmāju pircēji vairāk izvēlas lētākas intīmpreces, kas arī ir praktiski lietojamas. Arī tautieši “paliec mājās” periodā izkrāso intīmo dzīvi, un šim periodam ir raksturīgas tendences, stāsta Klišāne. Atšķirībā no ārzemēs secinātā par izpriecu aktivizēšanos vientuļnieku vidū veikalos iegādātās preces un pirkumu daudzums liecina, ka Latvijā intīmo dzīvi padara pikantāku pāri.

"Viena no pārsteidzošākajām lietām, ko mēs negaidījām, ir tas, ka pāri beidzot saņēmušies izmantot “straponus” (“Google” tulkojums no angļu valodas - piesprādzējams dzimumlocekļa imitators), vairāk anālās mantiņas izmanto, jo tā ir tā aktivitāte, kas prasa ilgāku sagatavošanos. Tieši šobrīd cilvēkiem ir vairāk laika," secina Klišāne.

Ja mīlnieku tikšanās iespējas “paliec mājās” laikā ir ierobežotas, talkā nāk attālinātie kairinātāji. Tās ir ierīces, ko partneris var darbināt attālināti ar mobilās lietotnes palīdzību, lai pārsteidzot vai brīdinot uzbudinātu otru, kamēr uzbudinošā ierīce ir erogēno zonu tuvumā. Arī šādas ierīces šajā laikā esot pieprasītas. "Katrs var atrasties kaut vai savā kontinentā. Ja attāluma attiecības šobrīd kļuvušas īpaši aktuālas, ar šo var izklaidēties," komentē Klišāne.

Menstruāciju piltuves, seksa tamponi, masāžas sveces u.c.

Vikija Klišāne stāsta, ka sievietes šajā periodā, kad ir vairāk laika, apgūst intīmās veselības nianses, par ko liecina pieaugošais menstruālo piltuvju pieprasījuma kāpums.

Ja pāris “paliec mājās” laikā vēlas biežāk nodarboties ar seksu, bet šķēršļus liek mēnešreizes, talkā nāk īpašs tampons. Arī tas esot gana pieprasīts, stāsta Klišāne.

"Iegādājas arī masāžas svecītes, kas degot kūst, tādējādi izveidojas eļļa, ko var izmantot foršā masāžā. Šobrīd laikapstākļi vēl nav tik silti. Silta masāžiņa tāpēc ir forša nodarbe garākiem vakariem," iesaka Klišāne.

Kāds ir pircējs?

Latvijā intīmpreču veikala klients ir vidēji 35-40 gadus vecs, stāsta Klišāne. Viņa arī piebilst, ka Covid-19 krīzē, kad

daudziem maks kļuvis plānāks un nākas piedomāt pie tēriņiem, klientu pirkumi intīmpreču veikalā kopumā ir pārdomātāki. Pircēji aizdomājoties, vai pirkums ir pirmās nepieciešamības un vai noderēs praktiskai lietošanai.

Intīmpreču veikals arī novēro, ka klienti Covid-19 infekcijas izplatības laikā seko aicinājumam iepirkties attālināti –  audzis pirkumu īpatsvars internetveikalā.

Vairāk par to, kā tautieši izkrāso intīmo dzīvi pandēmijas laikā, uzzini, noskatoties "Bez Tabu" sižetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu