ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecība Eiropā dāvina NMPD dezinfekcijas līdzekļus (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ASV vēstniecība Latvijā

ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecība Eiropā sadarbībā ar ASV vēstniecību dāvina Latvijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam dezinfekcijas līdzekļus.

Kā aģentūru LETA informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā, pagājušās nedēļas piektdienā ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails pasniedza Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) 3660 litrus Latvijā ražotu uzņēmuma "AS Spodrība" roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu. Latvijas valdības vārdā dāvinājumu saņēma NMPD direktore Liene Cipule.

Projektu īstenoja ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs sadarbībā ar Latvijas Veselības ministriju un NMPD. Finansējumu 13 847 eiro apmērā nodrošināja ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma.

Kā pavēstīja vēstniecībā, NMPD izmantos roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļus pacientu un medicīnas personāla aizsardzībai mobilajos jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 analīžu pieņemšanos punktos, NMPD brigāžu atbalsta centros un operatīvajos transportlīdzekļos.

Roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu dāvinājums ir jau piektais Civilās sadarbības programmas projekts, ko ir īstenojis ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs un NMPD. Kopš 2014.gada šajā programmā ir atjaunoti divi NMPD brigāžu atbalsta centri Rīgā un viens Kuldīgā, kā arī piegādātas 132 sejas aizsargmaskas, kas nodrošina augstu elpceļu aizsardzību pret ķīmiskām vielām un bīstamām infekciju slimībām, skaidroja vēstniecībā.

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Civilās sadarbības programmas laikā sadarbojas arī ar citām valsts iestādēm, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, reģionālajām pašvaldībām, skolām, pansionātiem un bērnu namiem. Kopš 2007.gada ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs ir ieviesis vairāk nekā 45 projektus, kuru kopējais finansējums ir aptuveni 10 miljoni ASV dolāru. Projektu realizēšanai tiek piesaistīti Latvijas uzņēmumi, tādējādi veidojot tiešu ieguldījumu Latvijas ekonomikā, pavēstīja vēstniecības Preses un kultūras nodaļā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu