Bezskaidras naudas norēķinus visbiežāk izmanto iedzīvotāji ar ienākumiem virs 1000 eiro mēnesī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bezkontakta karšu informatīvās kampaņas atklāšanas pasākums, kurā iepazīstina ar bezkontakta karšu maksājumu tendencēm Latvijā un citur Eiropā
Bezkontakta karšu informatīvās kampaņas atklāšanas pasākums, kurā iepazīstina ar bezkontakta karšu maksājumu tendencēm Latvijā un citur Eiropā Foto: Ieva Leiniša/LETA

 Bezskaidras naudas norēķinus Latvijā visbiežāk izmanto iedzīvotāji ar ienākumiem virs 1000 eiro mēnesī, aģentūrai LETA pavēstīja "Ferratum Group" pārstāvji, atsaucoties uz martā veiktās aptaujas datiem.

Tāpat aptaujā secināts, ka iedzīvotāji ar ienākumiem virs 1000 eiro mēnesī vairāk nekā citas grupas izmanto bezkontakta bankas maksājumu kartes (81%), maksājumus ar viedtālruni (25%), nebanku finanšu norēķinu veidus (23%) un maksājumus ar viedpulksteni (4%). 

"Ferratum Group" pārstāvniecības Latvijā vadītājs Artis Bērziņš atzīmēja, ka maksājumu karšu lietošana ir vienlīdz populāra visās vecuma grupās, taču citus bezkontakta norēķinu veidus biežāk izmanto gados jauni iedzīvotāji. Piemēram, viedtālruni norēķiniem ikdienā izmanto 22% aptaujāto vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kas ir būtiski vairāk nekā pārējās vecuma grupās. Vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem viedtālruni norēķiniem ikdienā izmanto 15%, vecum grupā no 40 līdz 49 gadiem - 7%, vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem - 7%, bet vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem - 5%.

Pēc aptaujas datiem, jaunās tehnoloģijas izteikti biežāk izmēģina vīrieši, piemēram, ar viedtālruni ikdienā norēķinās 15% vīriešu un 7% sieviešu, nebanku norēķinu veidus, piemēram, "Apple Pay" izmanto 10% vīriešu un 4% sieviešu. Tajā pašā laikā 54% vīriešu un 51% sieviešu izmanto bezkontakta bankas maksājumu kartes.

Aptauju, pēc "Ferratum Group" pasūtījuma, no 2020.gada 2. līdz 9.martam veica SIA "OMD Latvia", izmantojot interneta aptaujas metodi. Aptaujā piedalījās 760 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu