"Twitter" Trampa tvītu paslēpj aiz brīdinājuma par vardarbības glorificēšanu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: NICHOLAS KAMM/AFP

Sociālo tīklu platformā "Twitter" ASV prezidenta Donalda Trampa tvītam uzlikts brīdinājums, ka tas satur vardarbības glorificēšanu, kas ir pretrunā ar vietnes noteikumiem.

Tramps divos secīgos tvītos raksta par protestiem, kas izcēlās pēc Džordža Floida nāves. Melnādainais Floids mira aizturēšanas laikā, baltādainam policistam ar ceļgalu uzsēžoties Floidam uz kakla un nereaģējot uz aizturētā sūdzībām, ka viņš nespēj paelpot.

Tas atsauc vairākus citus gadījumus, kad ASV policija nogalinājusi neapbruņotus melnādainos iedzīvotājus. Šonedēļ protesti pret Floida nāvi pārauga vardarbīgos grautiņos.

Tramps savos tvītos nopēla līderības trūkumu Mineapolisā un solīja nosūtīt uz turieni Nacionālo gvardi, lai gan Minesotas štata gubernators Tims Volzs to piesaistīja jau ceturtdien. 

Foto: Ekrānuzņēmums

"Šie noziedznieki aptraipa Džordža Floida nāvi," rakstīja Tramps, ar to domājot protestētājus. "Es to nepieļaušu. Tikko runāju ar gubernatoru Timu Volzu un pateicu, ka viņš var rēķināties ar pilnīgu bruņoto spēku atbalstu. Jebkādu grūtību gadījumā mēs uzņemsimies kontroli, bet, kad sāksies marodierisms, tad skanēs šāvieni. Paldies!"

Foto: Ekrānuzņēmums

Piektdienas priekšpusdienā Trampa otrā tvīta vietā rādījās paziņojums, ka tas pārkāpj "Twitter" noteikumus, kas aizliedz vardarbības glorificēšanu. Lai apskatītu tvītu, lietotājiem jānospiež uz "Apskatīt" jeb "View".

Trampu sadusmoja tas, ka "Twitter" šonedēļ atzīmēja divus prezidenta tvītus kā faktoloģiski "nepamatotus". 

Tramps uz to reaģēja, parakstot izpildrīkojumu, kas vērsts pret sociālo mediju milžu tiesisko imunitāti attiecībā uz saturu, ko ievietojuši lietotāji. Ja šis rīkojums tiks īstenots, tad tādiem sociālo mediju uzņēmumiem kā "Twitter" un "Facebook" var draudēt tiesu lietas un tikt ievērojami palielināts valdības regulējums pār tiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu