CNN žurnālisti atbrīvoti pēc aizturēšanas tiešā ētera laikā (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Mineapolisā policija bez acīmredzama iemesla aizturējusi CNN žurnālistu komandu brīdī, kad tā tiešajā ēterā ziņoja no vietas, kur bija izklīdināti vardarbīgos grautiņos pāraugušie protesti. Apmēram stundu vēlāk žurnālisti tika atbrīvoti.

CNN korespondents Omars Himeness tiešajā ēterā ziņoja no notikuma vietas, kad tuvumā esošie policisti sāka viņu aizturēt. Vēlāk tika aizturēti arī pārējie filmēšanas komandas locekļi - producents un operators. Viņi visi tika saslēgti roku dzelžos un aizvesti.

Studijā esošie CNN žurnālisti norāda, ka policisti nepaskaidroja, kāpēc aiztur žurnālistus. Vēlāk policisti esot producentam teikuši, ka žurnālisti neesot paklausījuši rīkojumam pārvietoties uz citu vietu, taču uzfilmētajā materiālā nekas tāds nav redzams.

Minesotas gubernators Tims Volcs atvainojās CNN par notikušo un raksturoja arestus kā "nepieņemamus".

Protesti Mineapolisā izcēlās pēc tam, kad aizturēšanas laikā mira Džordžs Floids, baltādainam policistam ar ceļgalu uzsēžoties Floidam uz kakla un nereaģējot uz aizturētā sūdzībām, ka viņš nespēj paelpot.

Tas atsauc vairākus citus gadījumus, kad ASV policija nogalinājusi neapbruņotus melnādainos iedzīvotājus. Šonedēļ protesti pret Floida nāvi pārauga vardarbīgos grautiņos.

Sociālais tīkls "Twitter" piektdien paslēpa aiz brīdinājuma ASV prezidenta Donalda Trampa tvītu par šiem notikumiem, kurā viņš raksta, ka uz grautiņiem tikšot atbildēts ar šāvieniem.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu