Ekstravagantiem īrniekiem: Bieriņos izīrē muižu uz mākslīgās salas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Bieriņos kā īres nams šobrīd tiek piedāvāta kāda īpaši ekstravaganta māja. 17. gadsimtā klasicisma stilā būvētā koka celtne ir bijusi Budes muižas sastāvā (Heinrichsonshof) un ir eklektisma arhitektūras paraugs.

2011. gadā nams ir profesionāli rekonstruēts - senās koka detaļas pēc rūpīgas restaurācijas veiksmīgi kompilētas ar betona, marmora un stikla materiālu, lai izveidotu ekoloģisku un funkcionālu vidi, askētisku interjeru. 

Ēka šobrīd piemērota kā mājoklim, tā sportam vai medicīnai, kam ir svarīga sakopta un ekoloģiska vide. Vēsturiski māja tikusi izmantota gan apartamentiem, gan viesnīcai. Pašlaik telpas aizņem Jogas skola.

Foto: city24.lv

Īpašums ir novietots uz mākslīgas salas, ko no vienas puses norobežo Mārupītē ietekošs strauts, bet no otras - mākslīgs grāvis. Visas telpas sadalās trīs līmeņos. 1. stāva platība ir 280 kvadrātmetri ar 92 kvadrātmetru lielu āra terasi. 2. stāvs ir 123 kvadrātmetrus plašs, bet 160 kvadrātmetrus lielajā pagrabā ir izvietota sauna un sporta zāle.

Muižā ir ierīkota autonoma apkure, enerģijas ekonomijas nolūkos uzstādīti saules kolektori. Ieejas mezglu rotā restaurēta stiklotā veranda, virs jumta ir izveidota terase, betona kāpnītes ved līdz pašam kanālam.

Foto: city24.lv

Teritorijā profesionāls dārznieks ir iekopis gan krāšņumaugus, gan ābeļdārzu. Tāpat pagalmā tiek uzturēta senā ozolu birzs, kuras dobumos mājo pūces. Teritorijā notiek video novērošana un ierīkota signalizācija. Dažu minūšu gājienā atrodas municipalitātei piederošais ievērojamu Latvijas tēlnieku veidotais Akmens skulptūru dārzs. 

Galerija: Ekstravagantais īres nams

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu