Autovadītājs nobīstas no policistiem un metas bēgt. Ne bez iemesla (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Degpunktā

Trešdienas vakarā, patrulējot Ķengaraga ielās, viena no galvaspilsētas policijas patruļām nejauši ievēroja kādu pārlieku steidzīgu auto vadītāju, kurš, riepām švīkstot, burtiski lidojis pa klusajām ieliņām.

Likumsargi piefiksēja, ka automobilis iegriežas kāda nama pagalmā. Patruļauto tam sekoja, un drīz vien ieslēdza bākugunis, lai lūgtu šoferi apstāties. Tomēr zilās gaismiņas viņa mašīnas atpakaļskata spogulī deva pilnīgi pretēju efektu - autovadītājs sāka bēgt.

"Pēc neilga mirkļa transportlīdzeklis apstājās pie viena no Malnavas ielas namiem, autovadītājs izlēca no automašīnas un muka pagalma virzienā. Viens no policijas darbiniekiem sāka sekošanu ar kājām, savukārt otrs inspektors ar transportlīdzekli centās apbraukt un nogriezt šim bēgošajam ceļu," raidījumam Degpunktā stāsta Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes nodaļas priekšnieks Guntis Bērziņš.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai arī aizbēgušajam auto stūrētājam uz mirkli izdevās nozust no policistu skata, drīz vien inspektore tomēr pamanījusi, ka krūmos kas nočab.

Tālāk, skaidrojot lietas apstākļus, uz notikuma vietu tika izsaukti Ceļu policijas darbinieki. Tika arī noskaidrots, ka autovadītājam nav derīgas transportlīdzekļa vadītāja apliecības, kā arī noteikta policijas kontrole, un tajā brīdī viņam bija jāatrodas savā dzīvesvietā.

Policijas darbiniece: "Ko dzērāt šodien?"

Autovadītājs: "Neko. Kvasu dārzā dzēru."

Policijas darbiniece: "Rokas augšā!"

Autovadītājs: "Nebļaujiet, es taču eju normāli. Vai tad es jums pretojos, cienītā? Es saprotu, ka jums gribās, lai izskatās tā, kā Degpunktā sižetam, bet es taču eju normāli."

Policijas darbiniece: "Tas nav normāli bēgt no policijas."

Autovadītājs: "Katrs cilvēks ir savādāks. Es saprotu, ja es kādu būtu nositis, bet es neko neesmu izdarījis. Par ko mani vispār aptur?"

Policijas darbiniece: "To driftu priekš kam taisīt?"

Autovadītājs: "Saslīdēja vienkārši."

Neveiksmīgais bēglis vēlāk nonāca ne tikai Degpunktā, bet arī Ceļu policijas auto, kur viņam sastādīts protokols par pārkāpumiem satiksmē, savukārt materiāls par policijas kontroles pārkāpumiem nosūtīts kolēģiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu